ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Eylül 2013 Cuma 18:11

28 Şubat davasında Aydın Doğan ve Koç Holding'e suç duyurusu

28 Şubat davasında Aydın Doğan ve Koç Holdinge suç duyurusu

28 Şubat Davasının bugünkü duruşmasında ilginç bir gelişme yaşandı.


Başbakan Erdoğana'nın açıklamasının üzerine 28 Şubat davasında Aydın Doğan ve Koç Holding'e suç duyurusunda bulunuldu.

Başbakan Erdoğan'ın dün yargıya yaptığı açıklama karşılığını buldu. 28 Şubat davasının bugünkü duruşmasına müşteki Avni Öztürk'ün avukatı Mustafa Polat'ın, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla Aydın Doğan, Koç Holding ve bazı medya çalışanlarına yönelik suç duyurusu damga vurdu.

Odatv'nin görüştüğü, Erzurum'da yaşayan avukat Mustafa Polat, suç duyurusunun 28 Şubat iddianamesindeki iddialara dayandığını belirtti. Avukat Polat, Aydın Doğan ve Koç Holding dışında herhangi bir medya çalışanının ismini suç duyurusunda yazmadığını, sonucu savcının takdirine bıraktığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün CNR Fuar Merkezinde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açılışında “28 Şubat’ta sermayenin, bazı gazetecilerin katkısı yok muydu? Bunlar neden yargılanmıyor ben merak ediyorum.” açıklamasında bulunmuştu.

Sabah gazetesi ise bugün “Şimdi Sıra Sivil Generallerde” manşetiyle çıktı. Gazete 28 Şubat savcısının 28 Şubat'ın sivil unsurlarına soruşturma açtığı iddiasını haberleştirmişti.

28 Şubat Davası'nda, müşteki avukatı Mustafa Polat, mahkemeye, Aydın Doğan ile Koç Holding ve bazı medya çalışanlarına yönelik suç duyurusu mahiyetinde dilekçe gönderdi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde iddianamenin okunmasına devam ediliyor.

Duruşmada, Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, müşteki Avni Öztürk'ün avukatı Mustafa Polat'ın, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla, 28 Şubat dönemiyle ilgili Aydın Doğan, Koç Holding ve bazı medya çalışanlarına yönelik suç duyurusu mahiyetinde dilekçe gönderdiğini bildirdi.
Mahkeme, suç duyurusu mahiyetindeki dilekçenin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmesine karar verdi.
Polat, AA muhabirine, 28 Şubat sürecinin arkasında olan kurum ve kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER