ÖNE ÇIKANLAR :
EKONOMİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Eylül 2013 Perşembe 08:46

Yabancı şirketlerin CEO’larına Gezi telefonu

Yabancı şirketlerin CEOlarına Gezi telefonu

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, yabancı yatırımcının Gezi Parkı olaylarından endişeli olmadığını söyledi.


Gezi Parkı olaylarının patlak vermesinin ardından Türkiye’de yatırımı bulunan yabancı CEO’ları tek tek aradığını belirten Aycı “Görevim gereği arayarak bilgi verme gereği duydum. Ancak onlar endişeli değil meraklılardı. Buraya 30-40 yıllık vizyonla geliyorlar, böyle olaylar onları etkilemez” dedi.

İLK DEFA İLK YİRMİDEYİZ

Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre, gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Aycı, Abu Dabili TAQA şirketinin Afşin Elbistan’a yapacağı 12 milyar dolarlık kömür santrali yatırımını erteleme kararının ardından Türkiye’nin ‘bekle gör’ politikası ile hareket edemeyeceğini de söyledi. Aycı “TAQA’nın sonradan pişman olmasını istemeyiz. Ancak bizim zaman kaybedecek durumumuz yok. Diğer yatırımcılar ile artık görüşmeye başlayacağız. Bekle ve gör politikasıyla vakit kaybedemeyiz. O yatırımı isteyen çok yatırımcı var” diye konuştu. Geçen yıl yapılan bir anketle çok uluslu şirketlere yatırım iştahlarının bulunduğu 20 ülkenin sorulduğunu belirten Aycı, Türkiye’nin ilk defa ilk 20 içine girdiğini kaydetti. Aycı “Önemli olan bu lige girmek” dedi. Avrupa bölgesinde yatırımlarda pazar payını en çok artıran iki ülkenin İrlanda ve Türkiye olduğunu kaydeden Aycı, 2012 yılında Türkiye’ye 5 milyar dolar giriş olduğunu ifade etti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER