ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Temmuz 2013 Cumartesi 23:02

Taksim yine karıştı!

Taksim yine karıştı!

Gezi olayları sırasında tanışan çiftin nikahının Gezi Parkı'nda kıyılmasına polis izin vermedi. Nikah için parka girmek isteyen kişilerle polis arasında gerginlik yaşandı.


Nuray Çokol ve Özgür Kaya çiftinin Gezi Parkı'nda yapılması planlanan nikahları polis engeline takıldı.

Davetlilerden önce Gezi Parkı'na gelen Çevik Kuvvet ekipleri 17.15'ten itibaren parka girişleri yasakladı.

Polisin parka girişleri yasaklamasının ardından gerginlik İstiklal Caddesi'ne yayıldı. Polisle gösterici gruplar arasında çatışma çıktı. Polis gruba TOMA'larla müdahale etti.

Polis barikatının önünde toplanan bir grup ise sloganlarla parkın kapatılmasını protesto etti. Bir kadın ise parkın kapatılmasını protesto ederek polislerle tartıştı. Parka girmeye çalışan kadına polis engel oldu. Ancak kadının ısrarı üzerine polis kadının parka girişine izin verdi.

POLİS, TOPLANAN GRUBU PARKTAN UZAKLAŞTIRDI

Taksim Gezi Parkı'na girişlerini kapatan polis, toplanan grubu iterek meydana doğru uzaklaştırdı.

POLİSLE GÖSTERİCİLER ARASINDA ARBEDE ÇIKTI

Taksim Gezi Parkı'na girişlerini kapatan polis, toplanan grubu iterek meydana doğru uzaklaştırıyor. Bu sırada göstericilerle polis arasında arbede çıktı.

POLİS, İSTİKLAL CADDESİ ÜZERİNDE EYLEMCİLERE MÜDAHALE ETTİ

Akşam Gezi Parkı'na düğün ve forum için çağrı yapılmıştı. Saat 17.15'tan itibaren park grişinde önlem alan polis içeri girişlere izin vermedi. Polis grubu İstiklal Caddesi üzerine kadar uzaklaştırdı. Cadde üzerinde toplanan grup solganlarla bekleyişini sürdürüyordu. Polis TOMA'lardan su sıkarak eylemcilere müdahale etti. Polis daha sonra eylemcileri kovalamaya başladı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE İKİNCİ POLİS MÜDAHALESİ

Taksim Meydanı ve çevresinde çıkan olayların ardından polis eylemcilere İstiklal Caddesi üzerinde tazyikli su ile müdahale etmişti. Dağılan grup İstiklal Caddesi üzerinde yeniden toplandı. Polis eylemcilere tazyikli su ve boyalı mermi ile müdahale etti. Tazyikli sudan etkilenen bazı eylemciler yere yığıldı. Caddede bulunan akreplerdeki polisler de boyalı mermi ile eylemcileri dağıttı.

NİKAH ŞİŞLİ'DE KIYILDI

Gezi Parkı'nda evlenmelerine izin verilmeyen Nuray Çokol ve Özgür Kaya çiftinin nikahının Şişli Evlendirme Dairesi'nde kıyıldı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE ÜÇÜNCÜ MÜDAHALE

Gece saat 22.00 sıralarında polis İstiklal Caddesi'ndeki gruplara üçüncü kez müdahale etmeye başladı. 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER