ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Haziran 2014 Cumartesi 11:54

Ukrayna'da askeri uçak düşürüldü!

Ukraynada askeri uçak düşürüldü!

Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk kentinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların düşürdüğü bir kargo uçağındaki 49 Ukraynalı askeri personelin öldüğü bildiriliyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı 'ndan daha önce yapılan açıklamada da olayın doğrulandığı iddia ediliyor.


Reuters 'ın haberine göre, Ukrayna ordu sözcüsü Vladislav Seleznov dün gece yaşanan olayla ilgili başka detay vermedi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı 'ndan daha önce yapılan açıklamada, isyancıların Il-76 tipi bir kargo uçağını düşürdüğü duyurulmuş ancak uçakta kaç kişi olduğu belirtilmemişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı, bir askeri nakliye uçağının Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından Lugansk'ta düşürüldüğü bildirdi.

UÇAK MALZEME VE PERSONEL TAŞIYORDU

Anadolu Ajansı'nın haberine göre ise, Bakanlıktan yapılan açıklamada, malzeme ve personel taşıyan uçağın "haince" bir saldırıya uğradığı belirtildi.

IL - 76 tipi nakliye uçağının ayrılıkçılar tarafından uçaksavar ve ağır kalibreli silahlarla vurulduğu kaydedilen açıklamada, saldırının, gece uçağın Lugansk havaalanına yaklaştığı sırada gerçekleştiği bilgisi aktarıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere ilişkin bilgiye yer verilmeyen açıklamada, ölenlerin ailelerine başsağlığı dilendi. 

UÇAKLA İLGİLİ ÇEŞİTLİ İDDİALAR

Ukrayna Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Lugansk Havaalanı’na inmekte olan ve Ukraynalı askerler taşıyan bir uçağın bölgedeki silahlı milisler tarafından düşürüldüğünü doğruladı.

Bu bilgiye göre uçakta hava indirme birliği mensupları ile mürettebattan oluşan toplam 30 kişi bulunuyordu.

Bu bilgi diğer kaynaklarca doğrulanmadı. Uçağın Cuma akşamı Lugansk Havaalanına inmekte olduğu sırada düşürüldüğü bildiriliyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER