ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Eylül 2013 Salı 15:25

Suriye Rusya'nın kimyasal teklifini kabul etti

Suriye Rusyanın kimyasal teklifini kabul etti

Suriye Dışişleri Bakanı, Rusya'nın kimyasal silahların uluslararası denetime bırakılması teklifini kabul ettiği, Türkiye'yi suçladı.


Moskova’da temaslarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rusya’nın kimyasal silahların kontrolünü uluslar arası denetime devretmesi ile ilgili teklifini kabul ettiklerini açıkladı.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin’le görüşmesinde açıklamalarda bulunan Muallim, “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la çok verimli görüşmeler yaptık. O bize kimyasal silahlarla ilgili öneride bulundu. Biz de akşama doğru bunu kabul ettik.” dedi.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI!

Türkiye’de teröristlerin silahlandırıldığı ve eğitildiğini iddia eden Muallim, “Bunların arasında Çeçenistan ve Kuzey Kafkasya’dan gelen teröristler var. Türkiye 83 ülkeden gelen teröristlerin eğitimine yardımcı oluyor… Türkiye ile Suriye arasındaki tarihi dostluk ilişkilerine rağmen, Türkiye karşı tarafta ve düşmanca bir tutum besliyor.” eleştirisi getirdi.

Lavrov, Muallim’le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Suriye’ye kimyasal silahların uluslar arası kontrole devrini, imha edilmesini ve Suriye’nin Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’ne de üye olmasını önermişti. Suriye böylece ABD’nin öncülüğündeki dış askeri müdahaleden korunabilecek.

RUSYA 'SİLAHLARI DENETİME' AÇ ÖNERİSİNDE BULUNMUŞTU

Rusya, Suriye'de savaşsız bir çözüm için Esed rejiminin elindeki kimyasal silahları uluslararası denetime vermesini önermişti. Dün Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşen Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, "Rusya'nın kimyasal silahları teslim etme teklifini kabul ettik" ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER