ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ağustos 2013 Perşembe 00:26

Sağlık Bakanlığı ölü sayısını 13, Müslüman Kardeşler 400 dedi

Sağlık Bakanlığı ölü sayısını 13, Müslüman Kardeşler 400 dedi

Mısır'da darbeciler, Kahire'nin Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtı göstericilere yönelik müdahalesinde ölü ve yaralı sayısında rakamlar çelişki...


Mısır’ın başkenti Kahire’de güvenlik güçleri bugün sabah göstericilere müdahale ederken, Nahda meydanındaki oturma eylemi tamamen sonlandırıldı.

Göstericilerin internete yüklediği görüntülerde boşaltılmış Nahda meydanı ve meydandaki güvenlik güçleri görülüyor.

Nahda meydanındaki göstericiler dağıtılırken, Rabiatül Adeviyye meydanındaki göstericiler halen direnmeye devam ediyor. Polisin Adeviyye’de göstericilere ateş açtığı ve çok sayıda kişinin öldüğü aktarılıyor.

Televizyon görüntülerinde Adeviyye meydanının çevresini saran güvenlik güçleri ve meydana yakın bölgeden yükselen siyah duman görülüyor.

Mısır'da güvenlik güçlerinin başkent Kahire'de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarına müdahale etmesi sonucu çok sayıda kişinin öldüğü, onlarca kişi de yaralandığı ifade ediliyor.

Sağlık Bakanlığı ölü sayısını 13 olarak açıklarken, Müslüman Kardeşler sadece Rabiatül Adeviyye meydanında güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu  2200 kişinin öldüğünü ifade ediyor.

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki darbe karşıtlarına bu sabah itibarıyla güvenlik kuvvetlerinin başlattığı müdahale sürüyor. Meydanın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan güvenlik güçlerinin rastgele ateş açtığı bildirildi.

Mısır televizyonu, güvenlik güçlerinin başkent Kahire’de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarlarının oturma eylemi yaptığı 2 büyük kampın içine kadar girdiğini duyurdu.

TÜRKİYE DEVREDE!

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mısır'da yaşanan son olaylarla ilgili Katar, Almanya ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarıyla telefonda görüştüğü belirtildi.

Bakan Davutoğlu'nun telefon diplomasisine gün içinde devam edeceği kaydedildi. 


MISIR'DAN İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ


CANLI YAYIN DA KESİLDİ

Meydandan yapılan canlı yayınların kesildiği ve jammer marifetiyle göstericilerin iletişim kanallarını kullanmalarının engellendiği belirtildi.


KESKİN NİŞANCILAR İNSAN AVINDA!


VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...


HELİKOPTERLER ALÇAK UÇUŞ YAPIYOR

Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında, rastgele ateş açılması ve keskin nişancıların ateşiyle başlayan müdahale sürüyor. Meydanlardan dumanlar yükseliyor. Helikopterlerin alçak uçuş yaptığı alanda, darbe karşıtlarının çadırları zırhlı birlikler tarafından sökülüyor.

Meydanlara müdahale sürerken, helikopterlerin alan üzerinde alçak uçuş yaptığı, helikopterlerden atılan broşürlerde, kadın ve çocukların meydanları terk etmesi halinde can güvenliklerinin sağlanacağı ifade ediliyor.

NAHDA MEYDANI TAMAMEN GÜVENLİK GÜÇLERİNİN ELİNDE

Güvenlik güçlerinin zırhlı birliklerle müdahale ettiği Nahda meydanının kontrolü tamamen güvenlik güçlerinin eline geçti. Çok sayıda darbe karşıtının gözaltına alındığı Nahda meydanından dumanlar yükseliyor. Rabiatul Adeviyye meydanında ise güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesi sürüyor.

Bölgeye yakın bulunan İsrail, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçiliklerinin çevresinde geniş güvenlik tedbiri alındı.

İŞTE RESMİ ÖLÜ SAYISI

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde bugün 235 sivilin şiddet olaylarında hayatını kaybettiğini açıkladı. Olaylarda 2 binden fazla insan da yaralandı.

İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim ise olaylarda 43 polisin öldüğünü söylemişti 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER