ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Temmuz 2013 Perşembe 11:49

Mursi gözaltına alındı!

Mursi gözaltına alındı!

Müslüman Kardeşler Teşkilatı yetkilileri, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gözaltına alındığını duyurdu.


Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın önde gelen isimlerinden işadamı Hayrat Şatır'ın gözaltına alındığı iddia edildi. Müslüman Kardeşler Teşkilatı yetkilileri, Mursi ile Şatır'ın gözaltına alınarak, ev hapsinde tutulmak üzere bilinmeyen bir yere götürüldüğünü bildirdi.

MURSİ'NİN GÖZALTINA ALIDIĞI ANLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Güvenlik güçlerinin, Müslüman Kardeşler Teşkilatı ile Hürriyet ve Adalet Partisi üyelerine karşı tutuklamalarının da devam ettiği belirtildi.

Bu arada Savunma Bakanı General Abdulfettah el-Sisi'nin açıklamasının ardından gözaltına alınanların sayısının 400'e çıktığı öne sürüldü.

MURSİ'DEN DARBEYE KARŞI ÇIKIN ÇAĞRISI

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Muhammed Mursi'nin söz konusu "Askeri darbe"yi kabul etmediği ve Mısırlıları darbeye karşı durmaya çağırdığı bildirildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Muhammed Mursi'nin söz konusu askeri darbeyi kabul etmediği ve Mısırlıları darbeye karşı durmaya çağırdığı bildirildi. Açıklamada Mursi'nin "Şu anda Cumhurbaşkanıyım, aynı zamanda ordunun komutanıyım" dediği ifade edildi.

"TÜM TARAFLARLA OTURUP KONUŞABİLİRİM"

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ülkedeki son durumu tüm taraflarla oturup değerlendirmeye açık olduğunu söyledi.

Darbenin ardından açıklama yapan Mursi, "Bundan sonra daha önce söyledim ve şimdi de söylerim. Tüm taraflarla oturup konuşabilirim. Sıkıntı yok. Fakat hiç kimse kendi düşüncesini empoze edemez, ben dahil." dedi.

Tüm dünyanın gözünün Mısır'ın üzerinde olduğunu ifade eden Mursi, "Biz bu engelleri aşabiliriz." şeklinde konuştu.

Mısır halkının yaptığı seçimi kimsenin bir yıl sonra iptal edemeyeceğini ifade eden Muhammed Mursi, "Demokrasi istiyorlarmış, nerede bu demokrasi. Hayır, tarihi bir meydan okuma." diye konuştu.

Mursi, ülkedeki tüm taraflara da seslenerek kan dökülmesinin önüne geçmelerini istedi

MÜSLÜMAN KARDEŞLER DARBEYİ KABUL ETMEDİ

Mısır'da ordunun hükümeti el koyduğunu açıklamasının ardından Müslüman Kardeşler'in bu durum karşısında ne yapacağı merak ediliyordu.

Habertürk'e açıklama yapan Müslüman Kardeşler yöneticisi Eşref Abdülgaffar, bu koşulları kabul etmediklerini ve sokaklarda kalmayı sürdüreceklerini belirtti.

Mursi'ye karşı bir oyun oynandığını düşündüğünü belirten Abdülgaffar, Hüsnü Mübarek'in bir süre sonra ortaya çıkacağını ifade etti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER