ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 07:51

Malezya uçağı ile ilgili şok iddia

Malezya uçağı ile ilgili şok iddia

Hint Okyanusu'na düşen Malezya uçağının 1. pilotu Ahmet Şah intihar mı etti?


Hint Okyanusu’nun güneyinde düşen ve denizin 7 bin metre derinliğinde olduğu açıklanan kayıp Malezya uçağının 1. pilotu Ahmet Şah’ın intiharı üzerinde duruluyor.

Habertürk'ün haberine göre, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Pekin’e içinde 239 yolcu ve mürettebatla uçan MH370 sayılı Boeing 777 tipi uçağın Hint Okyanusu’nun güneyinde düştüğü ve denizin 7 bin metre derinliğinde olduğu belirtildi.

153’ü Çinli, 239 kişiden kurtulanın olmadığının açıklanması üzerine aileler, Çin’in başkenti Pekin’deki Malezya Büyükelçiliği önünde “Katil Malezya hükümeti” sloganlarıyla eylem yaptı.

Malezyalı yetkililer, her yolcu için yakınlarına 5 bin dolar verecek. Enkaza ulaşma çalışmalarına kötü hava koşulları nedeniyle ara verilirken, Boeing 777 tipi uçağın 1. pilotu Zaharie Ahmet Şah’ın intiharı üzerindeki şüpheler de artıyor.
Karısı tarafından terk edilen Şah’ın bunalımda olduğu ve uçağın yakıtı bitene kadar güneye doğru hareket ederek, intihar etmiş olabileceği düşünülüyor. Pilotun 13-14 bin metre yükselerek uçağın kabinindeki oksijeni yok ettiği ve düşmeden yolcuların tümünün ölmüş olabileceği belirtiliyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER