ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ocak 2014 Pazartesi 14:09

Macarlar'dan Başbakan Erdoğan'a dua

Macarlardan Başbakan Erdoğana dua

Budapeşte'de Gül Baba Türbesi'nde bir araya gelen Müslüman Macarlar, Kur'an-ı Kerim okudu ve Başbakan Erdoğan'a dua etti.


Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Gül Baba türbesinde bir araya gelen Müslüman Macarlar, Kur'an-ı Kerim'in Macarca mealini okudu, daha sonra Başbakan Erdoğan'a dua etti. 

Duada, Gül Baba'nın Türkler ve Macarlar arasında bir köprü görevini yerine getirdiği, gerçek manada barışın, hoşgörünün ve kardeşliğin sembolü olduğu vurgulandı.

"DUA EDİN BEDDUA ETMEYİN!"

Müslüman olduktan sonra, İslam dininin kendilerine duanın gücünü öğrettiğini ifade eden Macarlar, ''Dua edin Beddua etmeyin'' fikrinin kendilerinde her zaman canlı kalacağını bildirdiler.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a dualarıyla destek vermek için toplandıklarını belirten Macarlar, buluşmanın Gül Baba türbesinde gerçekleşmesinin tesadüf olmadığını, Başbakan Erdoğan'ı Gül Baba'nın manevi evladı gibi gördüklerini söylediler.

"ERDOĞAN ZOR GÜNLERİN DOSTUDUR"

Macarlar, "Dünya mazlumlarının yardımcısı olan ve halihazırda Suriye'li mültecilere kapısını açan ve onlarla ekmeğini paylaşan Başbakan Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu en güzel kardeşlik timsalidir. Gerçek dostlar zor günlerde belli olur. Erdoğan, zor günlerin dostu olduğunu tüm dünya Müslümanlarına göstermiştir'' diye konuştular.

Macar Müslümanlar, Başbakan Erdoğan'a dualarıyla destek verdiklerini, 5 vakit namazda da bunu tekrarlayacaklarını dile getirdiler.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER