ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ocak 2014 Pazar 17:48

Başbakan Erdoğan: Yazıklar olsun size

Başbakan Erdoğan: Yazıklar olsun size

Başbakan Erdoğan, AK Parti İstanbul aday tanıtım toplantısında konuştu.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen, İstanbul belediye başkan adayları tanıtım törenine yaptığı konuşmada, "Fethi ve Fatih'i anlamayanlar İstanbul'a hizmet edemezler" dedi.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMA BAŞLIKLARI:

Sizlerle bu yola çıktık, sizlerle bu yola devam edeceğiz. Bugün açıklayacağımız ve kamuoyuna tanıtacağımız adaylarıma hayırlı olsun diyorum.

Adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. İstanbul çok farklı bir bahara hazırlanıyor. Yeni bir bahara hazırlanıyor. Biz bu millete efendi olamay değil hizmetkar olmaya geldik.

İstanbul sadece bir şehir değildir. İnsalığa istikamet gösteren bir şehirdir. Gönüllerin başkentidir. Dünyanın incisidir. İstanbul'un minarelerini, İstanbul'un türbelerini bilmeyenler, İstanbul'un sokaklarının dilinin ne konuştuğunu bilmeyenler İstanbul'u yönetemzler.

"BiR KUR'AN SAYFASI OKUMAYANLAR..."

Bir Kur'an sayfasını okuyamanlar İstanbul için hizmetkar olma bahtiyarlığana ulaşamazlar.

İstanbul için sadece batıya ya da sadece doğuya bakanlar yanılırlar. Sadece bir kesime hitap edenler İstanbul'u yönetemezler. İstanbul medeniyetler inşa eden, dik duran bir şehirdir. Bizim sayemizde İstanbul'un istikbali değişti.

İstanbul AK Parti yönetiminde şanına yakışır bir şekilde hizmete kavuştu. İşte bu kardeşiniz İstanbul'u CHP'nin eziyet eden yönetiminden devir aldı. Biz geldik İstanbul'a temzilik geldi. Biz geldik çöp dağlarından kurtardık. Susuz İstanbul suya kavuştu. İstanbul dünyanın en temiz şehirlerinden biri ilan edildi.

CHP zihniyetinin olduğu yerde bu hizmerler yapılamaz. Birazdan bir kaç belgeyi açıklayacağım... Daha fazla konuşmaya gerek yok.Hizmetlerimizi gördünüz. Bizden öncekiler niye yapamadılar.

Ellerine kelepçeler mi vurulmuştu. Yerel yönetimle merkezi yönetim birleşince ortaya çıkan eserleri gördünüz. Burada biraz sıkıntılar var bunları görmüyor değiliz. Bunun nedeni de lüks yaşantımız.

Artık bir kapıcının bile araba aldığını görüyoruz. Şimdi ulaşıma çok daha farklı bir projeyle imza atıyoruz. Neyle? Biri tüp geçişle bir diğeri de 3. köprü ile. Çok kalmadı. Az kaldı. 2015'te inşallah bunları açacağız. Dikkat edin burada ne var, bundan önceki hükümetler memuruna maaş ödeyemiyordu. Şimdi biz bunları çok rahat yapıyoruz.

İstanbul'dan tüm Türkiye'ye sesleniyorum; Bizim projelerimiz var hepsi hazır ama muhalefetin hiç bir projesi yok.
Kardeşlerim bizi eserlerimiz anlatıyor. Ama yetinemyeceğiz. Yeniden yollara düşeceğiz.
Yurtdışında bana ne diyorlar biliyor musunuz. 10 yıl önceki İstanbul'la şimdiki İstanbul arasında dağlar kadar fark var diyorlar.

"YAZIKLAR OLSUN!"

Kadıköy'de Gezi eylemleri sırasında yazılan o yazıyı sakın unutmayın. Ne yazıyordu orada : Zulüm 1453'te başladı yazıyordu. İşte bunların zihniyetine bunlar yakışır. Bu zihniyetin bu şehre vereceği hiçbir şey yoktur. Ben bu haince sloganın üzerinde durmayacağım. Ama şunu bilin o eylem sırasında bir şeyin hesapları görülmek istendi. Sizler bunun ne olduğunu bugünlerde çok iyi anladınız. Gezi olayları ile 17 Aralık operasyonu arasında çok paralel bir bağlantı var. Yazıklar olsun size. Bunlar her şeye karşı çıktılar. 17 aralıkta bu ülkenin büyük projelerini yüklenenlerini hedef aldılar. Bunlar Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durdurmak istediler. Neden milli projelerimiz hedef alındı? Neden küresel projelerimiz hedef alındı? Dünyada takdirle izlenen ekonomimiz ve elbette milli irademiz. Bunları hedef alanlar kusura bakmayın ama asla ve asla milli değildir. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER