ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Eylül 2013 Pazartesi 22:32

Arap dünyasında Demokratikleşme Paketi heyecanı

Arap dünyasında Demokratikleşme Paketi heyecanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Demokratikleşme Paketi", Arap dünyasında da büyük yankı uyandırdı.


Suudi Arabistan'ın tanınmış ilim adamlarından Süleyman et-Tarifi, "Sağlam bir demokrasiye sahip Türkiye, demokratikleşme paketi ile her alanda gerçek bir uyanış yaşıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın bugün açıkladığı "Demokratikleşme Paketi"ni AA muhabirine değerlendiren Tarifi, "Erdoğan, başkalarının karanlıklar içerisinde olduğu ve zulmü kabullendiği bir dönemde 'Demokratikleşme Paketi' ile tam zamanında cesur bir girişimde bulundu" diye konuştu.

Erdoğan'ın başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik açıklamalarından övgüyle söz eden Tarifi, Türkiye gibi Müslüman bir ülkede kadınların başını örtmesinin "doğal bir şey" olduğunu belirtti.
Baskı ve engellemeye maruz kalmadan kadınların diledikleri gibi giyinebilmelerini insan hak ve hürriyetleri açısından savunduklarına dikkati çeken Tarifi, Erdoğan'ın açıklamalarının "vaatlerden öte uygulamaya dönük olduğu" ifadesini kullandı.

- Sosyal medyada da tartışıldı

Arap dünyasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da gündem olan Demokratişleşme Paketi hakkında yüzlerce internet kullanıcısı pakette öne çıkan "demokratikleşme" vurgusuna dikkati çekti.

"Feride Sultan" isimli kullanıcı Erdoğan'ın konuşmasında dile getirdiği katılım ile demokrasi hakkındaki söylemlerinin sloganlardan ibaret olmadığını vurgulayarak, "(Erdoğan) Türkiye'yi demokratikleşme sürecine dahil ederek herkesi kendisine hayran bıraktı" ifadesini kullandı.

Sultan, konuşmayı dinleyenlerin, Erdoğan'ın halkın taleplerine kulak veren ve isteklerini yerine getirmekten bıkmayan biri olduğunu anlayabileceğini kaydederek, "Erdoğan'ın, 'Türkiye'nin asıl sorunun muhalefetin kendisi olduğu' yönündeki tespitini yerinde buluyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Fahd Abdullah el-Musi ise Erdoğan'ın konuşmasının açıklamaya ihtiyaç duymadığını, Başbakan'ın "halkı ve vatanı için çalışan samimi bir lider" olduğunu yazdı.

El-Matiri isimli kullanıcı ise Erdoğan'a, "Fatih Sultan Mehmet'in torunu" benzetmesi yaparak, "Demokratikleşme Paketi'nin, ikinci bir bağımsızlık ilanına benzediğini" dile getirdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER