ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Eylül 2013 Pazartesi 21:35

Romanlar Demokratikleşme Paketi'nden memnun

Romanlar Demokratikleşme Paketinden memnun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi, İzmir'de yaşayan Romanları memnun etti.


Kadifekale Roman Mahallesinin sakinleri, paketle ilgili memnuniyetlerini davul zurna eşliğinde kutladı. Mahallede bir araya gelen çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu Romanlar, hem çaldı hem oynadı.

İzmir Roman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İrfan Çıtırkı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Romanlar'ın Demokratikleşme Paketi'ni memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Çıtırkı, "Roman kimliği bilinmez bir haldeydi. Roman ismi söylenmez bir haldeydi. Şimdi artık Roman diyoruz. Romanlar da bu ülkenin asli unsuru. Sayın Başbakanımız'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Roman Dil ve Kültür Enstitüsü'nün kurulmasının sorunların çözülmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Çıtırkı, eğitim, barınma, istihdam ve sosyal sorunlarının çözüleceğine inandığını kaydetti. Romanlar olarak bir kimlik arayışı içinde olmadıklarını vurgulayan İrfan Çıtırkı, bu coğrafyanın en zengin kültürüne sahip insanlar olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Roman deyince kapı gıcırtısına oynayan insanlar olarak biliniyoruz ama artık eğitimli gençlerimiz var. Bize kriminal leke yapıştırılarak 'hırsız' diyorlar. İzmir'in Alsancak Semti'ndeki bütün zenginlerin evlerini biz temizliyoruz. Demek ki bu insanlara iş ortamları oluşturulması lazım. Artık Roman mahallelerinden çıkmak istiyoruz. İnsanlarımızı artık devlet kademelerinde, Parlamento'da görmek istiyoruz."

Sosyolog Cemal Bekle ise Demokratikleşme Paketi'nin tüm mahallelerde heyecanla karşılandığını söyledi.
Bekle, Başbakan Erdoğan'ı dile getirdiği sorunların çözüleceğine inandığını kaydetti.

Sakarya Mahallesi Muhtarı Gültekin Hassepetçi de yapılan açıklamanın halk arasında memnuniyetle karşılandığına işaret ederek, "Açılımı duyduktan sonra bir muhtar olarak çok sevindim. Bu açılımın altının doldurulmasını istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER