ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Mart 2014 Salı 08:19

Arap Birlikleri barışı tartışacak

Arap Birlikleri barışı tartışacak

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Cerba, "Askeri ilerleme ve uçaksavarlar olmadığı sürece siyasi çözüm gerçekleşmez" dedi.


Cerba, koalisyon heyetinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve siyasi çözüm için gerekli adımı attığını ancak Suriye rejiminin heyetinin uygunsuz üslubunun, halkın sorunlarını ortadan kaldıracak siyasi çözüm yollarının kapılarını kapattığını belirtti.

Cerba, rejimin Devlet Başkanı Beşşar Esed'in meşru olmayan yeni bir dönem için adaylığını ilan etmesinin tüm Suriye halkına ihanet olarak kabul edileceğini dile getirdi.

İbrahimi de yaptığı açıklamada, başarılı olacağı kanaatine varmadığı sürece Cenevre'de 3'üncü kez konferans düzenlenmesi çağrısında bulunmayacağını söyledi.

İbrahimi, Suriye rejiminin bu yıl ortalarında cumhurbaşkanlığı seçimi yapma niyetinde olduğunu gösteren çok sayıda delil olduğunu ve böyle bir durumda yapılacak müzakerenin ise müzakere ilkesine aykırı olacağını ifade etti.

BM'nin, mutlaka Suriye konusuyla ilgilendiğini ortaya koyacağını ancak gücünü üyelerinin ittifak etmesinden alacağını kaydeden İbrahimi, belki bu isteğin bu aşamada Ukrayna krizi ve bunun Suriye konusunda uluslararası arabuluculuğa yankıları nedeniyle zor olabileceğini bildirdi. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER