ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 20:29

Zorlama haber dedikleri işte budur!

Zorlama haber dedikleri işte budur!

Önyargıları körükleme ve yaftalama gayretleri tükenmek bilmiyor! Bugün DHA tarafından servis edilen bir haber bakın nerelere kadar çekildi.


Doğan Haber Ajansı bu gün bir haber geçti. Sabah saatlerinde düşen haber, bir grup medya için tam bir karalama malzemesi oldu.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi (OMÜ) Yrd. Doç. Dr. Leman Tomak’ın üniversite web sitesindeki fotoğrafı sansürlendi.

Bu olay sosyal medyada aniden patlayıverdi.

Sansüre konu olan resme bakınca  gülmemek elde değil! 

Çünkü  orijinal resimde açık olan omuz Photoshop'la kapatılmış. Üstelik çok kötü denecek kadar başarısız bir Photoshop becerisi ile... 

Fotoğrafa bakınca omuzdan tahrik olan, başka bir ifade ile rahatsız olan kişi ya da kişilerin sonuna kadar açık olan dekolteden rahatsız olmadığı anlaşılyor!

Bir grup medyanın mahalle baskısını gündeme getirme gayreti o kadar zorlama hale geldi ki, işte bu resimden medet umar hale geldiler.

GERÇEK DAHA SONRA ANLAŞILDI

İnternet sitelerinde de yer alan haberler üniversite yönetimini de harekete geçirdi.

Meğer olay fotoğrafa sansürü isteyen bizzat o resimdeki kadının kendisiymiş!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, fotoğrafın kendileri tarafından değil bizzat Yrd. Doç. Dr. Leman Tomak tarafından sansürlendiğini söyledi.

Üniversitenin hukuk müşavirliğince yapılan yazılı açıklamada da şöyle denildi:

"OMÜ Web sayfası hazırlama yönergesi, internet ve yerel ağ servisleri kullanım yönergesi hükümleri gereği şifre değiştirme, güncelleme yetki ve sorumluluğu sadece ilgili öğretim elemanlarına verildiğinden, müvekkil rektörlüğün öğretim üyelerine ait kişisel web sayfasına müdahale edebilmesi söz konusu değildir.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim Adabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Leman Tomak, rektörlük makamına vermiş olduğu 28 Aralık tarihli dilekçesinde; fotoğrafta yapılan düzeltmenin kendisi tarafından gerçekleştiğini, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü'nün kişisel web sayfasındaki fotoğrafına sansür uygulamasının asla söz konusu olmadığını, beyan etmiştir."

Yorum siz değerli okurlarımızın....

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER