ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 11:24

Zonguldak'ta 140 haneli köyün gençleri, platform kurdu

Zonguldakta 140 haneli köyün gençleri, platform kurdu

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinin 140 haneli Dağdemirciler köyünde yaşayan gençler, “Dağdemirciler Köyü Gençlik Platformu” kurdu.


Kurban Bayramı vesilesiyle köyde ikamet eden ve gurbette yaşayan gençlerin Köy Odası’nda bir araya gelmesiyle ‘Dağdemirciler Köyü Gençlik Platformu’ adı altında köyün ihtiyaçları, muhtaç durumdaki ailelere yardımcı olma, bayramlar, cenazeler, düğünler, önemli gün ve gecelerde harcanacak giderleri karşılama kararı alındı. Böylece toplanan bağışlarla bir fon oluşturulacak ve ihtiyaç halinde köy yararına harcanacak. Platforma gençlerin yanı sıra orta yaş grubu da destek sağlayacak.

Dağdemirciler Köyü Gençlik Platformu Başkanlığı’na seçilen Müjdat Aydemir, "Tamamen gönüllü gençlerden oluşan platformun ilk amacı, ‘köyümüzü daha ileriye götürmek ve sosyal sorumluluk projelerinde köyümüzün önemini artırmaktır. Aslında bu oluşumun köyümüze çok değer katacağını ve geç kalınmış bir proje olduğunu düşünüyoruz. Köyümüzün her türlü eksikliğinin giderilmesi, maddi durumu yetersiz öğrenci kardeşlerimizin verilen karşılıksız burs ile okutulması, Dağdemirciler Köyü’nün ‘Kardeş Köy’ ilan edilmesi için resmi makamlarla görüşmelerin sürdürülmesi, çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde köyümüzün etkin rol alması gibi konularda köyümüze destek olmak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca şu an gurbette olan bütün Dağdemirciler Köyü nüfusuna kayıtlı hemşehrilerimizin bu oluşuma destek vermelerini rica ediyorum." dedi.

Köyün camisinde imam-hatiplik yapan Seyit Karademir ise şunları söyledi: "Bu platformdan elde edilecek gelirlerle herhangi bir cenazede cenaze masrafları karşılanacak. Sonra cenazelerde davetlilere yemek ikram edilecek. Mübarek gün ve gecelerde buradan elde edilecek gelirle köyde etkinlikler düzenlenecek. Gerektiğinde köyde durumu iyi olmayanlara bu platform tarafından yardım edilecek. En önemlisi de bu platformun gençler arasındaki dostluk ve kardeşliği daha da pekiştirecek olmasıdır."

Müjdat Aydemir’in başkanlığını yaptığı Platformun Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Özcan Karademir, Ali Karademir ve Cengiz Karademir seçildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER