ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Temmuz 2013 Cumartesi 11:20

Yurtiçi kargoları kayıp!

Yurtiçi kargoları kayıp!

Eşyaların taşınmasında en güvenli kargo şirketlerine bile güven kalmadı! Her geçen gün eşyası kayıp olan vatandaş sayısı artıyor.


Türkiye genelinde geniş bir kargo ağına sahip Yurtiçi Kargo güvenliği tehlikeye girdi. Şikayetvar. Com’a kargo firmasıyla ilgili gelen şikâyetler her gün artıyor. Hepsininde ortak noktası gönderdiği kargonun kaybolduğu yönünde oldu.

ÇEYİZİNİ GÖNDERDİ KAYBOLDU

Aksaray’da yaşayan ve dünyaevine girmek için hazırlık yapan Tuğba Özen, çeyizlerini Erzurum’a ulaşmadı. Ve yetkililer bu konuda net bir cevap veremiyor. Özen, “Evlilik hazırlıkları içindeyim. 9.7.2013 tarihinde Aksaray’dan Erzurum’a gitmesi için 9 koli iki çuval eşya verdim. “İki günde ulaşır” dediler. Gönderdiğim eşyalardan biri hala kayıp… Uykularım kaçtı kaç gündür telefon trafiğim var. Hala çözülmedi. Rezil oldum. Kısa sürede mahkemeye vereceğim."

“NEREDE BİLMİYORUZ”
İnternetten alışveriş yapan bir kişi ise yine yurtiçi kargo ile benzer bir sorunu yaşadı.

İşte o şikayet:
“İnternetten aldığım bir ürünü satıcı 20.07.2013 tarihinde 611972817610 kargo numarası ile kargoya verdi. 22.07.2013 tarihinde Gaziemir Yurtiçi Kargo Şubesi beni arayarak kargomun geldiğini bildirdi. Aynı gün kargomu almaya gittiğimde bana "İstanbul'da kargoların karıştığını ve en geç 1 gün içinde bana geleceğini söyledi." Bugün (25.07.2013) aynı şubeye giderek, kargomu sordum ve bana nerede olduğunu bilmediklerini söyledi.

5 gündür kargo bekliyorum ve kargomun nerede olduğu belli değil. Sorunun çözümü için cevap bekliyorum.

“MİLLETİ YANILTIYOR”

48 saat içinde ulaşacağının garantisini veren firmanın ürünleri bulunduğu yere göre bile bir ayar yapılmadığından veryansın eden tüketici şikayetvar.com’dan isyan etti.

22.07.2013 tarihinde kargoya verilen ürün 25.07.2013 tarihinde Antalya'dan Karabük iline geldi. Benim bulunduğum ilçeye Karabük dağıtım yapmadığı için kargo Düzce'ye geri gidip oradan Çaycuma'ya gelecek ve benim elime de dağıtım günleri salı ve cuma olması nedeniyle, salı günü en erken geçecekmiş. Tamamen kargodan kaynaklanan sebeplerden dolayı 30.07.2013 tarihinde yani 7 gün sonra elimde olacakmış.

Madem Karabük'ten dağıtım yok oraya neden gönderdiniz? Madem 2 günde teslim edemeyeceksiniz neden 48 saatte teslim edilir diye milleti yanıltıyorsunuz? Vatandaşa gelince elimizde olmayan sebeplerden deyip kestirip atıyorsunuz. ( bu olay Yurtiçi Kargo'da 2 kez yaşadığım bir durumdur).
 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER