ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Mart 2017 Cuma 15:21

Yunanistan'a sığınma başvurusunda bulunan Türklerin sayısında önemli artış

Yunanistana sığınma başvurusunda bulunan Türklerin sayısında önemli artış

15 Temmuz darbe girişiminden şubat sonuna kadar 236 Türk vatandaşı, Yunanistan'a sığınma başvurusunda bulundu


Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a sığınma başvurusunda bulunan Türk vatandaşlarının sayısının önemli oranda arttığı bildirildi.

Kathimerini gazetesine göre, 15 Temmuz'dan şubat sonuna kadar yaklaşık 8 aylık dönemde aralarında Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin de bulunduğu 236 Türk vatandaşı sığınma başvurusu yaptı.

15 Temmuz - 31 Aralık döneminde 138 Türk Yunanistan'dan sığınma talebinde bulunurken 2017'nin ilk iki ayında bu sayı 98 oldu.

Ülkeye giriş yaptıktan sonra Yunan polisine sığınma başvurusunda bulunan ancak işlemleri henüz gerçekleşmeyenler dahil edilmediği için bu sayının daha da yükselebileceği kaydedildi.

Gazete, kaç Türk vatandaşına sığınma hakkı verildiğine ilişkin bilgi bulunmadığını, başvuruların büyük kısmının değerlendirilmesinin sürdüğünü yazdı.

Geçen yıl 15 Temmuz öncesi sadece 51 Türk vatandaşı Yunanistan'a sığınma başvurusunda bulunmuştu. Bu sayı, 2015'te 43 ve 2014'te 41, 2013'te ise sadece 17 olarak açıklanmıştı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan ve sığınma talebinde bulunan darbeci 8 askerin başvuruları ise henüz sonuçlanmadı. Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos), ocak ayında darbeci askerlere yönelik Türkiye'nin iade talebini reddetmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER