ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 10:45

Yumak, Bayburt TSO'ya yeniden aday

Yumak, Bayburt TSOya yeniden aday


Bayburt Ticaret ve Sanayi Odas başkanlığına aday olduğunu açıklayan İbrahim Yumak, seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlattı. Yumak, yeni basılan Bayburt TSO yayının 8. yıla özgü 160 sayfalık özel sayısını göstererek, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır." dedi.

Yumak, bir konaklama tesisinde düzenlediği toplantıda, istek üzerine tekrar aday olduğunu belirterek, bir hafta sonra seçilecek tüm adaylara başarılar diledi. Tecrübesiyle yeni dönemde Bayburt’un ve Bayburt TSO üyelerinin önünü açma adına daha gayretli çalışacaklarını ifade eden Yumak, "Bunun ispatıdır ki 8 yıllık bir almanak sayacağımız özel dergimiz çıktı. Aslında yaptığımız icraatların toplamı bundan daha kalın. Burada Bayburt TSO’nun bu memleketin gelişiminde ne kadar etkin ve yetkin olduğunu belgelerle ortaya koyduk. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır." ifadesini kullandı.

Yumak daha sonra 8 yıllık dönemde Bayburt’ta yaptıkları önemli icraatları ve kazanımları şöyle özetledi: "Bayburt’ta ilk kez yapılmış bir çalışmayla doğal taşlarımızın rezerv tespitinin yapılması ve bayındırlık birim fiyat listesine dâhil edilmesi yönünde çalışmalar yürüttük. Yaklaşık 10 milyon Euro tutarındaki doğal taş fabrikası yatırımıyla Bayburt’u bölgenin doğal taş üretim merkezi yapmak yönünde Oda olarak elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. TOBB ile işbirliği içinde polis okuluna kültür-sanat merkezi ve spor salonu kazandırdık. KOBİ ve KOSGEB şubesini Bayburt ticaret ve sanayi odasına kazandırdık. K Türü Yetki Belgelerinin ilimizde düzenlenmesini sağladık. 8 yıl da burslar dahil gençlerimiz için yaklaşık 300 milyon TL yardımda bulunduk."

55 yaşında olduğunu ve hizmet etmek için heyecanını yitirmediğini kaydeden Yumak, aday listesinde yeni nesil işadamlarına yer verdiğini, adayların yarısının yaşının 35 yaşın altında olduğunu kaydetti. Yeni nesil ile yeni dönemde tecrübe ve fırsatı kaynaştırarak çalışmalarına devam edeceklerini belirten Yumak, "Sosyal faaliyetlerin tamamında renk, dil, din ayırmadan yaptık. Bizim felsefemizde kesinlikle ayrımcılık yoktur. Demokratik davranarak odamızın imkânlarını fakirin, fukaranın ve üyelerimizin emrinde her zaman kullandık ve kullanmaya da devam ediyoruz." diye konuştu.

Gelecek 4 yıl içerisinde yarım kalan işleri tamamlamak istediklerini belirten Yumak, şunları söyledi: "Oda olarak işletmesinin yüzde 50,5 hisseyle ortağı olduğumuz doğal taş fabrikamızı 1 yıl içerisinde faaliyete geçirmek, taslak projesini hazırlayıp KUDAKA’ya sunduğumuz ve ön teklifi kabul edilen 21 Şubat Küçük Sanayi Sitemize yaklaşık 2 milyon lira bütçeli bir ortak üretim tesisi ve teknoloji geliştirme merkezi ile atık su arıtma sistemini kurmak, TOBB’da yapacağımız girişimle Bayburt’a bir yüksekokul veya fakülte binası kazandırmak, Organize Sanayi Bölgemizin hâlihazırda özel idare tarafından yürütülmekte olan elektrik altyapı projesinin bir an önce tamamlanmasını sağlamak Bayburt’ta büyük bir ihtiyaç olan organize hayvancılık bölgesi kurulması yönünde oda olarak öncülük yapmak ve Ziraat Odası ile girişimleri başlatmak, üniversitemizle ortak bir proje ile operasyonel programlar kapsamında yine doğal taş projesi benzeri ve farklı bir sektörde büyük ölçekli bir projeyi Bayburt’a kazandırmak, KOSGEB Temsilciliğini aldığımız odamızda KOSGEB İl Müdürlüğünü de kurmak istiyoruz." 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER