ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 15:23

Yol çilesine ilginç çözüm

Yol çilesine ilginç çözüm

Rize’nin İkizdere ilçesinde evlerine yol alamayan Kösoğlu ailesi yüklerini oluşturdukları 40 metrelik metal arkda kaydırarak taşıyorlar.


Rize’nin İkizdere ilçesinde evlerine yol alamayan Kösoğlu ailesi yüklerini oluşturdukları 40 metrelik metal arkda kaydırarak taşıyorlar.

Rize’nin İkizdere ilçesindeki Yeşilyurt Mahallesi’nde ikamet eden Kösoğlu ailesinin evlerine yol alamadıkları için yaşadıkları çile onların yüklerini taşımak için ilginç bir yöntem geliştirmelerine neden oldu.

Kösoğlu ailesi yıllardır evlerine tüm uğraşlarına rağmen yol alamadılar. Yüklerini sırtlarında taşımak zorunda olan aile artık kendilerine yetmeyen evlerini genişletmek için bir inşaat çalışmasına giriştiler. Aile önce komşularını ikna ederek evlerine yol almak istedi. Komşuları yol için arazilerinden geçilmesine izin verdi. Ancak İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu yolun geçirilmesi istenilen bölgenin heyelan bölgesi olduğu gerekçesi ile yola izin vermedi. Bu kez aile ilgili kurumlara yazılar yazarak bölgenin heyelan bölgesi olup olmadığının araştırılmasını istedi. Yapılan teknik incelemede ise bölgenin heyelan riski taşımadığı anlaşıldı. Bu kez ise arazilerinden yol geçirilmesine izin veren komşuları yol vermekten vazgeçti.

Kösoğlu ailesi bu kez başlatmayı planladıkları inşaatta kullanacakları inşaat malzemelerini taşıyabilmek için evlerine en yakın yoldan evlerine yakın bir noktaya kadar uzanan 40 metre uzunluğunda 1 metre yüksekliğinde metal bir ark oluşturdular. Yoldan arkın girişine yerleştirilen malzemeler eğimin etkisi ile hızla kayarak arkın bittiği noktaya kadar ulaşıyor. Ancak bu işlem sırasında açık malzemenin büyük bir kısmı ormanlık araziye saçılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Murat Kösoğlu, “Biz yıllardır yol çilesi çekiyoruz. Bu düzeneği çaresizlikten oluşturduk. Evimize yol alacaktık önce bize yol geçecek güzergahın heyelan bölgesi olduğu söylendi. Etüt yaptırdık. Bölgede heyelan riski olmadığı anlaşıldı. Bu kez Belediye Başkanımızın telkinleri ile komşularımız da arazilerinden yol geçirmemize izin vermedi” dedi.

Evin en yaşlı bireyi olan Fatma Kösoğlu (70) ise ilerleyen yaşına rağmen eşyaları sırtlarında taşıdıklarını belirterek, “Ben bir böbreğimi oğluma verdim. Hasta bir insanım. Yolumuz olmadığı için bu çileyi çekiyoruz. Yüklerimizi omuzlarımızda taşıyoruz. Kışlık yakacak odunumuzu omzumuzda taşıyoruz” diye konuştu.

Konuyla ilgili konuşan İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu ise “Ben evlerine yol almaları için uğraştım. Ancak istedikleri yerden yol almaları mümkün değil. Oradan yol alınırsa diğer yol riske girer. Komşuları da kendilerine arazilerinden yol için yer vermiyor. Benim bunda yapabileceğim hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı.





 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER