ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ocak 2018 Pazartesi 14:15

Yoğun bakım ünitesinde oynama görüntülerine soruşturma

Yoğun bakım ünitesinde oynama görüntülerine soruşturma

Kocaeli'de, 3 yıl önce yoğun bakım servisinde müzik eşliğinde oynamalarının yer aldığı görüntüleri ortaya çıkan sağlık personeli hakkında soruşturma başlatıldı.


Kocaeli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde bazı sağlık personelinin müzik eşliğinde oynarken çekilen görüntülerinin medyaya yansıması üzerine soruşturma başlatıldı.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, yaptığı yazılı açıklamada, bazı internet gazetelerinde yer alan ve olumsuz görüntüleri içeren video hakkında başhekimlik tarafından ön soruşturma yapıldığını belirtti.

Araştırmada, görüntülerin Kocaeli Devlet Hastanesi'nin eski binasına ait ve en az 3 yıl önce çekilmiş olduğu, görüntülerdeki bazı personelin halihazırda hastanede çalışmadığını aktaran Ergüney, "Söz konusu videoda maalesef, bazı sağlık personelinin kabul edilmesi asla mümkün olmayan hatalı davranışlarda bulunduğu görülmektedir." ifadelerini kullandı.

Bu olumsuz görüntülerin, gece gündüz demeden halka en kaliteli sağlık hizmetini sunmak için çabalayan fedakar sağlık camiasına teşmil edilmesinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Ergüney, şunları kaydetti:

"Konu hakkında Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından ivedilikle soruşturma açılmış olup, soruşturmanın neticesine göre gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Halkımızın bu olaydan ötürü moralini bozmasına gerek yoktur. Sağlık hizmetlerimiz 24 saat esaslı olarak sürekli denetlenmektedir. Sağlık hizmetlerinde bu tür ciddiyetten uzak hareketlere müsamaha edilmesi söz konusu olamaz."

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER