ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2017 Salı 17:38

Yeni yılda 5 bin engelli istihdamı

Yeni yılda 5 bin engelli istihdamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: "15 yıl boyunca engelli kardeşlerimizin istihdamı temel önceliğimiz oldu. Bu bağlamda engelli kardeşlerimizin istihdamının artırılmasına ilişkin birçok teşviki, tedbiri ve yasal düzenlemeyi hayata geçirdik"


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "15 yıl boyunca engelli kardeşlerimizin istihdamı temel önceliğimiz oldu. Bu bağlamda engelli kardeşlerimizin istihdamının artırılmasına ilişkin birçok teşviki, tedbiri ve yasal düzenlemeyi hayata geçirdik." ifadesini kullandı.

Bakan Sarıeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Önümüzdeki sene 5 bin engelli kardeşimize iş vereceğiz." müjdesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Son 15 yılda bakanlığının da görev alanına giren konular arasında yer alan engelli vatandaşlara yönelik önemli adımları attıklarını belirten Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"15 yıl boyunca engelli kardeşlerimizin istihdamı temel önceliğimiz oldu. Bu bağlamda engelli kardeşlerimizin istihdamının artırılmasına ilişkin birçok teşviki, tedbiri ve yasal düzenlemeyi hayata geçirdik. Sadece memurlar değil, engelli kardeşlerimizin işçi atamalarında da devrim niteliğinde gelişmeler sağladık. Bu yılın ağustosu itibarıyla 9 bin 787 engelli vatandaşımız kamuda, 91 bin 783 vatandaşımız özel sektörde olmak üzere toplam 101 bin 570 engelli vatandaşımız çalışmaktadır."

- "Aktif işgücü programlarından 69 bin 802 engelli yararlandı"

Sarıeroğlu, 2002-2017 yılları arasında 52 bin 574 kadın, 312 bin 552 erkek olmak üzere toplam 365 bin 126 engellinin işe yerleştirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İŞKUR'un düzenlediği aktif işgücü programlardan 2012-2017 yılları arasında, mesleki eğitim kurslarımızdan 25 bin 653, işbaşı eğitim programlarımızdan 3 bin 153, girişimcilik eğitim programlarımızdan bin 5 bin 940 engelli vatandaşımız faydalanmıştır. Ayrıca, toplum yararına programlarımızdan da 355 bin 56 engelli kardeşimiz yararlanmıştır. Aktif işgücü programlarımızdan toplamda ise 69 bin 802 engellimiz yararlanmıştır. Attığımız bu adımlar sayesinde kamuda ve özel sektörde engelli istihdamında ciddi ilerlemeler sağladık. Ben bu düzenlemenin de engelli kardeşlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyor, her adımlarında yanlarında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde vurgulamak istiyorum."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER