ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Haziran 2017 Cuma 00:53

Yavuz Sultan Selim'in Kurtköy-Paşaköy bağlantısı 4 Temmuz'da açılacak

Yavuz Sultan Selimin Kurtköy-Paşaköy bağlantısı 4 Temmuzda açılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 11 kilometrelik KurtköyPaşaköy bağlantı yolunu 4 Temmuz'da açacağız"


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 11 kilometrelik Kurtköy-Paşaköy bağlantı yolunun 4 Temmuz'da açılacağını belirterek, "Trafiğin olağanüstü sıkışık olduğu bu yol, İstanbulluların hayatını zorlaştırıyordu. Biz 4 Temmuz'da orayı açarak, ülkemizin insanının hayatını kolaylaştıracağız." dedi.

Arslan, TCDD Behiçbey Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında bakanlık personeli ve aileleriyle bir araya geldi.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, bu akşam Türkiye'nin ulaşım tarihinde özellikle son 10 yılda destan yazan bir ekibin mensupları olarak geleneksel iftar buluşmasında bir araya geldiklerini ifade ederek, "Dünden bugüne Bakanlığın bir başarısı varsa ki var. Kendi payıma düşen kısımda vatandaşımızın takdirinde ama ondan öncesinde tescil edilmiş bir başarı var. O başarı en son 2016'da memnuniyet anketlerinde ulaştırma sektörü yüzde 78'in üzerinde "memnun" diyen vatandaşın tescillediği anketin sonucu. Bu başarıda hepinizin emeği var." diye konuştu.

Bakanlığın, yükleniciler ve hizmet alınanlar da dahil olduğunda 240 bin kişinin ekip ruhuyla hareket ederek, ülkenin her tarafını erişebilir ve ulaşılabilir hale getirdiğini anlatan Arslan, ülke için daha yapacak çok işin olduğunu söyledi.

Arslan, son 14 yılda önce demiryolu sektöründe ülkenin yüksek hızlı tren ile tanıştırıldığını, Avrupa'da 6. dünyada 8. yüksek hızlı tren işletmecisi haline gelindiğini bildirdi.

Karayollarında 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını anımsatan Arslan, "Son 14 yılda 19 bin kilometrenin üzerinde yol koyarak, 25 bin kilometrenin üzerine çıkardık bölünmüş yolları, üç katından fazla. Bu ülke sadece şehir giriş-çıkışlarında tanıdığı sıcak asfaltı, bugün 21 bin kilometrenin üzerinde sıcak asfalt yolu olan bitümlü sıcak karışım yolu olan ülke haline geldik. 3 kilometrelik Bolu Dağı Tüneli'ni 17 yılda bitiren ülkeden, yılda 68 kilometre tünel yapan ülke haline geldik. Ovit Tüneli bitmek üzere, Zigana Tüneli devam ediyor 14,5 kilometre." ifadelerini kullandı.

Havacılık sektöründe 26 havalimanının aktif olduğu bir ülkeden 55 havalimanı aktif olan ülke haline gelindiğini bildiren Arslan, "havayolu halkın yolu olacak" düsturu çerçevesinde uçağa binmeyen kişinin kalmadığını kaydetti.

Denizi bilmeyenlerin elinde küçülen denizcilik sektörünün, üç tarafı denizlerle çevrili ülkenin hakkının verildiği bir sektör haline geldiğini anlatan Arslan, Türk sahipli filonun yaklaşık 3 kat arttığını, marinacılıkta yat bağlama kapasitesinin 2,5 katına çıktığını, limanlarda elleçlenen yükün 3 katından fazla arttığını bildirdi.

Arslan, 22 bin abonesi olan genişbant internetin, bugün 64 milyon aboneye yükseldiğine işaret ederek, 3G ve 4,5G ile tanışan Türkiye'nin, 4,5G kalitesinde internet hizmeti sunan ülke haline geldiğini bildirdi. Bu modern ve yüksek teknolojiden yararlanan abone sayısının 56,4 milyon olduğunu dile getiren Arslan, dünyada uydular üzerinden hizmet alan değil, başka ülkelere hizmet veren bir ülke haline gelindiğini söyledi.

- "Omuzlarımızda 15 Temmuz'un yüklediği ilave sorumluk var",

Bakanlığın büyük projeleri hakkında bilgi veren Arslan, gıptayla izlediği İstanbul Yeni Havalimanı, 1915 Çanakkale Köprüsü ile denizin üzerine Rize-Artvin Havalimanı'nın yapım çalışmalarının devam ettiğini, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin de yapılacağını anlattı.

"Bu ekip, dünyanın çekemediği, kıskandığı, engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığı bir projeyi daha yapacak. Süreçleri devam ediyor, Kanal İstanbul'u yapacak." diyen Arslan, bu ekibin bunlarla yetinmeyeceğini, yetinmemek zorunda olduğunu çünkü bu ülkenin hedeflerinin olduğunu kaydetti.

Bakanlık olarak omuzlarında, 15 Temmuz gazi ve şehitlerinin yüklediği ilave sorumluğun gereğini yaparak, görev sahalarındaki tüm alanlarda hedeflerini yüksek tuttuklarını belirten Arslan, bütün projeleri sekteye uğratmadan bitirip, ülke insanının hizmetine sunacaklarına dikkati çekti.

Arslan, herkesin tatil yapacağı Razaman Bayramı'nda vatandaşların seyahatlerini kolaylaştırmak için 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaklarını vurgulayarak, "Bizim tatili düşünme lüksümüz yok." dedi.

Bayramdan sonra devam eden 500'ü büyük 3 bin 400 projenin bitmesi konusunda çalışacaklarını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Bayramdan sonra 29'undan başlayarak, öncelikle ülkeyi yeşil liman sertifikası vererek, çok daha çevreci liman hizmeti veren bir töreni gerçekleştireceğiz. Kabotaj Haftası dolayısıyla 2 Temmuz'da Çıldır Gölü'nde, Türkiye'nin öbür ucunda Kars'ta, Ardahan'da iskeleler açacağız, gemileri hizmete sunacağız, yelken yarışları yapacağız ki kabotajı, denizciliği ülkenin her yerinde farkındalık oluşturarak, 80 milyona mal edelim. Hemen devamında İstanbul'da çok önemli bir otoyolun tamamlayıcısı olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 11 kilometrelik Kurtköy-Paşaköy bağlantı yolunu 4 Temmuz'da açacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne giden otoyol bağlantısını yaparak, oradaki trafiği çok daha rahatlacak, trafiğin akışını hızlandıracağız. Paşaköy'den sonraki otoyol, açık olmadığı için Kurtköy'de mecburen devlet yolu kullanılıyordu, dolayısıyla hafriyat, nakliye ve iş kamyonları aynı bölgeyi kullandığı için olağanüstü sıkışık oluyordu. Bu, İstanbulluların hayatını zorlaştırıyordu. Biz 4 Temmuz'da orayı açarak, ülkemizin insanının hayatını kolaylaştıracak bir işlem yapmış olacağız."

Ekip olarak projeleri peş peşe açıp, ülke insanının hayatını kolaylaştırmaya devam edeceklerine işaret eden Arslan, çalışanlarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Bakan Arslan, sürücülerden, bayram tadında bir bayram geçirilmesi için kurallara uymalarını istedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER