ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Mart 2017 Perşembe 15:52

Yaşlı kadının 187 bin lirasını "güven timi" kurtardı

Yaşlı kadının 187 bin lirasını "güven timi" kurtardı

Niğde'de 80 yaşındaki kadın polis memurunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu


Niğde'de telefon dolandırıcılarına 187 bin 400 lirasını yatırmak üzere bankaya giden 80 yaşındaki kadını, dolandırılmaktan "güven timi"nde görev yapan polis memuru kurtardı.

Telefonda kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı, Seher K'dan banka hesabındaki tüm parayı çekerek başka bankaya havale etmesini istedi.

Bunun üzerine evinden ayrılan Seher K, hesabının bulunduğu bankaya geldi. Bankada da telefon görüşmesini sürdüren ve hesabındaki 187 bin 500 lirayı çekmek için işlem sırası bekleyen Seher K'yı durumundan şüphelenen Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Güven Timi ekibinde görev alan bir polis uyararak telefon görüşmesini sonlandırdı.

Polis memurunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtulan Seher K, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emniyet mensuplarına teşekkür ederek, "Telefonda 'emniyetten arıyoruz', 'savcı beye vereyim telefonu' şeklinde konuşarak, sabah 09.00'da bana kahvaltı bile yaptırmadan bu saate kadar beni telefonlarla meşgul ettiler." dedi.

Bankadaki 187 bin 400 lirasını çekmek üzereyken polis memurunun kendisini engellediğini anlatan Seher K, "Kul beşer, insan şaşar. Ben eşimi kaybedeli 40 sene oldu. 40 senedir, otelim, dairelerim ve kiracılarımız var. Mahkemelerde, avukatlarla, onlarla uğraşıyorum. Mesela dün mahkemeye kötü kiracıdan dolayı ifade vermeye gittim. Telefonla emniyetten arıyoruz derlerse hiç kimse inanmasın." şeklinde konuştu.

Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürü Hakan Kaplan, Seher K'ya geçmiş olsun dilediğinde bulundu.

Polis, Seher K'yı dolandırmak isteyen şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER