ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Mart 2017 Çarşamba 15:51

Yakalandılar! İstanbul'da dolandırıcılık operasyonu

Yakalandılar! İstanbulda dolandırıcılık operasyonu

Noter satışıyla aldıkları otomobillerin bedelini ödemeyerek dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 kişi, adliyeye sevk edildi


İstanbul'da, noter satışıyla aldıkları araçların bedelini satıcının banka hesabına havale etmeyerek dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle yakalanan 5 şüpheli adliyeye çıkarıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde bazı otomobil satıcılarının dolandırılması üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, kimliklerini belirledikleri şüphelilerin yakalanması için tespit edilen adreslere, 22 Mart'ta operasyon düzenledi. Operasyonda, E.Ö, M.U, A.D, S.K. ve S.A. gözaltına alındı.

Adreslerdeki aramalarda, pompalı tüfek ve fişekler, 13 sahte nüfus cüzdanı, bir miktar para ve 8 simkart bulundu.

Şüphelilerin, otomobilini satmak için internet üzerinden ilan veren kişilere kendilerini oto galerici olarak tanıttığı, bu kişilerin güvenini kazandıktan sonra noter satışıyla aldıkları otomobillerin bedelini verilen banka hesabına yatırmadıkları ileri sürüldü. Ayrıca, şüphelilerin aldıkları otomobilleri aynı gün içinde başka kişilere sattığı iddia edildi.

Zanlıların, 4 dolandırıcılık olayına karıştığı ve emniyette E.Ö'nün 16, M.U'nun 15, A.D'nin 21, S.K'nin 17, S.A'nın 4 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı bulunduğu belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER