ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 13:39

Van depreminin mucize bebeği bakın şimdi ne durumda?

Van depreminin mucize bebeği bakın şimdi ne durumda?

"Mucize kurtuluşun" adı olan "Azra bebek" üçüncü yaş gününü kutladı.


Van depremine henüz 14 günlükken yakalanan ve enkaz altından 47 saat sonra çıkarılarak "mucize kurtuluşun" adı olan "Azra bebek", memleketi Sivas'ta, annesi, dedesi, babaannesi ve amcasıyla üçüncü yaş gününü kutladı.

Annesi Semiha, babaannesi Gülsade, dedesi Ahmet ve amcası İsmail Karaduman ile Sivas'ta yaşayan Azra Karaduman, evde oyuncaklarıyla zaman geçiriyor. Baba Sinan Karaduman'ın 3 yıl önce depremde yaşamını yitirmesiyle yasa boğulan Karaduman ailesi, depremin simgesi Azra ile acılarını unutmaya çalışıyor. 

Aile fertlerinin bir araya geldiği doğum gününde, Azra'nın oldukça neşeli olduğu görüldü. "İyi ki doğdun Azra'mız" yazılı pastadaki 3 mumu söndüren Azra, daha sonra kesilen pastadan yedi. Azra'yı doğum gününde, annesi, dedesi, babaannesi, amcası ve akrabaları yalnız bırakmadı.



Dede Ahmet Karaduman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azra'nın evin neşesi olduğunu belirterek, "Azra'nın babasız geçen üçüncü yılı ama biz ona bunu hiç hissettirmemeye çalışıyoruz. Azra kızımız, en büyük tesellimiz, evimizin her şeyi. Tüm sevgimizi birleştirdik. Onun sağlıklı, huzurlu ve iyi bir evlat olarak yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Böyle günlerde acı ile sevinci bir arada yaşıyoruz. Yine de acıyı hissettirmeden mutlu olarak doğum gününü kutladık" diye konuştu.

"BABASININ EKSİKLİĞİNİ ŞİMDİLİKK HİSSETMİYOR"

Azra'nın çok hareketli olduğunu, çok güzel konuştuğunu dile getiren Karaduman, "Yaşına göre biraz daha olgun. Her şeyi yapıyor, çok sosyal, herkesle oynar, diyaloğu gayet iyi" ifadesini kullandı.

Karaduman, "Yanından hiç eksik olmadığımız için baba kelimesini pek konuşmuyor. Babasının eksikliğini şimdilik hissetmiyor, aklı erinceye kadar da bu konudan bahsetmek istemiyoruz, ileride açıklama yaparız" dedi.

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'deki depremde 14 günlükken enkaz altında kalan Azra bebek, 47 saat sonra kurtarılarak depremin simgesi haline gelmişti. Dede Ahmet Karaduman'ın ilk etapta kurtulduğu depremde, Azra bebek, annesi ve babaannesi ise sonradan enkaz altından çıkarılmıştı. Depremde, baba Sinan Karaduman ise yaşamını yitirmişti.

'Azra Bebek'in kurtuluş anları objektiflere böyle yansımıştı



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER