ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 12:23

Vali Ayvaz 7 bin 600 engelliye seslendi


 Mardin Valisi Turhan Ayvaz, engellilerin hiç kimseye muhtaç olmadan ihtiyaçlarını gidermelerinin, kendilerini mutlu edeceğini belirtti. Ayvaz, Mardin'de halen 7 bin 600 engelliye, asgari ücret verildiğini belirtti.

Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı bünyesinde Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İnsan Hakları ve Özürlülük Bilgilendirme Semineri' Mardin Erdoba Elagans Otel'de yapıldı. Seminere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Müsteşar Ahmet Zahteroğulları, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve davetliler katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Türkiye de ilk defa Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı gerçekleştirdiklerini belirtti. Haksız rekabetin önüne geçmek için engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çiftçi, "Özürlülük durumuna göre farklı yöntemlerle sınav yaptık. Engelliler için erişebilirlik ve istihdam çok önemli iki konudur. Engelli Hakları Sözleşmesi, 2006 yılında dünyada kabul edildi. Türkiye ise bu sözleşmeyi 2009 yılında imzaladı." dedi

Mardin Valisi Turhan Ayvaz ise dünyada 2006 yılında imzalanan Engelli Hakları Sözleşmesi'nin öneminin yavaş yavaş ortaya çıktığını belirtti.

Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı'nın yeni olmasına rağmen devrim niteliğinde kararlar aldığına dikkat çeken Vali Ayvaz, "Bakanlık, kadına yönelik şiddette, kız çocuklarının okula gönderilmesinde ve engellilere verilen haklarda çok güzel gelişme gösterdi. Çok sıkıntısını çektiğimiz bu alanda sadece Mardin'de 7 bin 600 engelli aileye asgari ücret verilmektedir. Mademki sosyal devlet ilkesini anayasamızda kabullenmişiz; engellilerimiz rahat bir hayat sürecekse hatta ve hatta hiç kimseye muhtaç kalmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerse, biz o zaman devlet olarak mutlu oluruz.” şeklinde konuştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları da insanların farklılıklara saygı göstererek herkesin birbirinin elinden tutması gerektiğini belirtti. Zahteroğulları, “Tarih boyunca devletler, toplumlar bu mekanizmayla çalışmışlar bütün dinlerin kökenine baktığımızda, yoksula engelliye yardım etmek vardır ve bu ibadet olarak kabul edilmiştir” diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER