ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Eylül 2014 Salı 18:41

Usta kalem mezarı başında anıldı

Türk dünyasının usta kalemi gazeteci yazar Kemal Çapraz vefatının 6. yıldönümünde Tuzla’daki kabri başında anıldı.


2008 yılında geçirdiği trafik kazasında Hakk’ın rahmetine kavuşan Türk dünyasının usta kalemi gazeteci yazar Kemal Çapraz vefatının 6. yıldönümünde Tuzla’daki kabri başında anıldı.

Ailesi, yakınları ve gönüldaşlarının katılımıyla gerçekleşen anma, Kur’an-ı Kerim ve dua okunmasıyla başladı. Duanın ardından Tuzla Ülkü Ocakları Başkanı Kerim Cebeci, Çapraz’ın Türk Milliyetçisi gençler için örnek alınacak dava adamı olduğunu ifade eden bir konuşma yaptı.

Gazeteci Yazar Banu Avar da, Çapraz’ın yeri doldurulamayacak bir gönül insanı olduğunu ifade ederek ’’Çapraz adam gibi bir adamdı’’ dedi.

Turan Araştırmaları Derneği Başkanı Avukat Hasan Basri Pehlivan da,

Çapraz’ın Türk Dünyası için yapmış olduğu hizmetleri anlattı, ’’hizmet sırası bizlere geldi’’ dedi.

Çapraz’ın yakın arkadaşı, Dil Gazetesi yetkilisi Osman Kumandan, Çapraz’ın Türk Dünyasına sevdalı bir yürek olduğunu, tüm maddi imkansızlıklara rağmen herkesin yardımına koşan bir insan olduğunu anlattı.

Son olarak söz alan Gazeteci Yazar Servet Kabaklı da Çapraz’ın Türk dünyasının liderlerini birbiriyle tanıştıran, kalbi Türklük için çarpan gerçek bir Turan sevdalısı olduğunu ifade etti.

Anma merasimine, Çapraz’ın eşi, oğlu, kızı, akrabalarının yanı sıra İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu Başkanı Avukat Ali Rıza Kaplan, Avukat Uğur Tarhan, Avukat Önder Göl, Mahmut Kılıç, İsmail Sanlav, Alper Kalenderoğlu, Dr.Tülay Tütenocaklı, Kemal Bayrak, Erdem Doğruer, Dr. Yusuf Gedikli ile çok sayıda ülkücü genç katıldı.

 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER