ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ocak 2018 Salı 14:35

UNICEF'ten 48 milyon çocuk için 3,6 milyar dolar yardım çağrısı

UNICEFten 48 milyon çocuk için 3,6 milyar dolar yardım çağrısı

UNICEF, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere bu yıl 51 ülkede 48 milyon çocuğa 3,6 milyar dolar yardım çağrısı yaptı.


Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 51 ülkede çatışma ve doğal afetler gibi yaşanmakta olan insani krizler nedeniyle risk altındaki 48 milyon çocuğa ulaşabilmek için 3,6 milyar dolarlık yardım çağrısında bulundu.

UNICEF'in 2018 çocuklara insani yardım raporunda, başta Suriye, Yemen ve Irak gibi Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 51 ülkeden 48 milyon çocuğa 3,6 milyar dolar yardım çağrısı yapıldı.

Rapora göre, bu yıl için en büyük yardım çağrısı yine Suriyeli çocuklar için oldu. Talep edilen yardımın 1,3 milyar dolarının Suriye içindeki ve komşu ülkeler Türkiye, Ürdün, Lübnan ve Irak'taki Suriyeli çocukların ihtiyacı için harcanacağı belirtildi.

UNICEF Acil Durum Programı Direktörü Manuel Fontaine, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Myanmar, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Irak, Nijerya, Güney Sudan, Suriye ve Yemen gibi ülkelerde devam eden çatışmaların çocukların hayatını olumsuz şekilde etkilemeye devam ettiğini vurguladı.

Fontaine, bu ülkelerdeki çocukların insani ihtiyaçlarının kritik seviyeye ulaştığına dikkat çekerek, "Eğer uluslararası toplum bu çocukların korunması ve hayat kurtaran yardımlar sağlanması için acil tedbir almazsa, bu ülkelerdeki çocuklar artan şekilde umutsuz bir gelecek ile yüz yüze kalacak." ifadesini kullandı.

Dünyanın çocuklar için her geçen gün daha tehlikeli bir yer haline geldiğini dile getiren Fontaine, 3,6 milyar doların yüzde 84'ünün şiddet olayları ve çatışmalar sonucu ortaya çıkan insani krizler ile hayat kurtaran acil yardımlar için harcanacağına işaret etti.

- Arakanlı çocuklar vurgusu

Fontaine, bir soru üzerine, geçen yıl 3,3 milyar dolar yardım çağrısında bulunduklarını anımsatarak, bu miktarın sadece yüzde 65'ine tekabül eden 2,5 milyar doları toplayabildiklerini ifade etti.

Myanmar'ın Arakan eyaleti ve bazı Afrika ülkelerinde geçen yıl yeni krizlerin ortaya çıktığının altını çizen Fontaine, Bangladeş'e sığınan yüz binlerce Arakanlı Müslüman çocuğa yardımlarını sürdüreceklerini kaydetti.

UNICEF, talep edilen fonla 51 ülkeden 35,7 milyon çocuğa su temin edilmesini, 8,9 milyon çocuğa eğitim imkanı sağlanmasını, 10 milyon çocuğa kızamık aşısı yapılmasını, 3,9 milyon çocuğa psikolojik destek verilmesini ve şiddetli akut beslenme sorunu yaşayan 4,2 milyon çocuğun tedavisinin yapılmasını amaçlıyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER