ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Haziran 2014 Cuma 13:18

Umudun ve son yolculuğun adresi

Umudun ve son yolculuğun adresi

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan son 5 ayda tedavi için Türkiye'ye getirilen aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 500 Suriyeli, Hatay ve çevre illerdeki hastanelerde yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.


Ülkelerindeki iç savaştan kaçan çok sayıda Suriyeli Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye sığınıyor.
Aynı zamanda Esed'e bağlı ordu birlikleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan Suriyeliler de sınır kapısından ambulanslarla alınarak Hatay'daki hastanelere kaldırılıyor. Kimi zaman günde 30'dan fazla yaralı Suriyelinin getirildiği Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki ambulanslar bir an olsun durmuyor.
Sağlık durumu ağır olan çok sayıda Suriyeli ise tedavi gördüğü hastanelerde yaşam mücadelesini kaybediyor.
Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan son 5 ayda tedavi için Türkiye'ye getirilen aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 500 Suriye vatandaşı kaldırıldığı Hatay ve çevre illerdeki hastanelerde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılmadı.
Hayatını kaybeden Suriyelilerin cenazesi yakınları tarafından alınarak toprağa verilmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki işlemlerin ardından ülkelerine götürülüyor.
Sınırın diğer tarafında süren çatışmalar nedeniyle yaralıların artması ve Türkiye'ye getirilmesi ihtimaline karşın sağlık ekipleri Cilvegözü Sınır Kapısı'nda hazır bekliyor.
 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER