ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Haziran 2018 Perşembe 13:39

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 664. yılı

Türklerin Anadoludan Rumeliye geçişinin 664. yılı

Törende Çardak iskelesinden feribotla Gelibolu'ya giden katılımcılar, temsili olarak Türklerin Rumeli'ye geçişini canlandırdı.


Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 664'üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde tören düzenlendi.

Anma programı kapsamında ilk olarak Gazi Yakup Bey'in Lapseki'nin Çardak beldesindeki Gazi Yakup Bey Camisi'nin avlusundaki mezarı ziyaret edildi.

Daha sonra Çardak İskelesi'nde toplanan protokol üyeleri ve davetliler, Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişlerini, feribotla Gelibolu'ya giderek canlandırdı.

Gelibolu'nun Bolayır köyündeki törende, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çoban, 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan ve Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Gazi Süleyman Paşa'nın mezarına çiçek bıraktı, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Ardından 100'üncü Yıl Barış Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yusuf Taş tarafından Gazi Süleyman Paşa'nın biyografisi okundu.

Törenin ardından katılımcılara fetih pilavı ve ayran ikram edildi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER