ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 16:00

Türkiye'nin saklı kalmış şelalesi

Türkiyenin saklı kalmış şelalesi

Eşi benzeri bulunmaya Erfelek şelalesi irili ufaklı 28 şelaleden oluşuyor.


Nihan Cankur- YAZETE.COM

1997 yılında erfelek Barajı'nın yapımının başlamasının ardından açılan yollar sonrasında keşfedilen Erfelek şelalesi görenleri hayretler içersinde bırakıyor. Eşi benzeri bulunmaya Erfelek şelalesi irili ufaklı 28 şelaleden oluşuyor.

Belediye tarafından tarafından bakımı sağlanan şelalenin girişi cüz-i bir giriş ücreti var. İlçenin en büyük turizm kaynağıdır.
Şelanenin çevresindeki mesire ve kamp alanlarında sevdikleriniz ile çok güzel vakit geçirebilirsiniz.



Dünyanın en güzel mekanlarından biri olma yolunda ilerleyen Erfelek Tatlıca şelaleleri, her geçen gün daha çok tanınıyor. Bu sebeble bu yer çeşitli projeler ile gelişimi ve ulaşım çalışmaları yapılmaktadır.

Sinop'un en zengin kaynaklarından bir tanesi olan Erfelek Tatlıca şelaleleri, merdiven şeklindedir. Tırmanış sırasında daha önce hiç şahit olmadığınız kuşların birbirleriyle ahenk içinde haberleşmelerine şahit olacaksınız. Şelalenin içinden ve dışından tırmanma imkanı sağlanmaktadır. İçinden tırmanma ipler ve halatlarla tam şelalenin yanından yapılır ve çok heyecan vericidir. Dışardan tırmanış ise sakin ve huzur dolu etrafı daha rahat izleme imkanı sunuyor.

Suyun aşırı soğukluğu sizi tırmanış sırasında ferahlatmak hatta biraz üşümenize bile sebeb olacaktır.

Doğanın bütün renklerini harika bir uyum için de bulacağınız Erfelek Tatlıca şelalelerinde huzuru, mutluluğu ve spor yapma imkanını bulacaksınız. Her geçen gün yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının arttığı Erfelek Tatlıca şelaleleri bir an önce gidip görmenizi öneririm.

Erfelek Tatlıca şelelesi

Erfelek Tatlıca şelaleleri'ne nasıl gidilir?

Gidiş Sinop'a 45km ve Erfelek ilçesine 10 km uzaklıktadır. Sinoptan Erfelek'e 30dk.'da bir minibüs kalkmaktadır. Erfelekten şelaleye sık sık dolmuş bulunmaktadır. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER