ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2013 Salı 11:38

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısı 600 bini aştı

Türkiyedeki Suriyeli sığınmacı sayısı 600 bini aştı

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların sayısı her geçen gün artıyor


Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD, Suriyeli sığınmacılarla ilgili yapılan son çalışmanın sonuçlarını açıkladı.

600 BİN SIĞINMACI

AFAD'ın açıklamasına göre, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların sayısı 600 bini geçti. 200 bin Suriyeli sığınmacı oluşturulan 21 kampta barınırken, geri kalan 400 bin kişi ise farklı kentlerde kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdürüyor. Ev kiralayacak parası olmayanlar ise, ya dilencilik yapıyor ya da insani olmayan şartlarda çalışıyor.

2 MİLYAR DOLAR HARCANDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara şimdiye kadar 2 milyar dolar harcadığını açıklamıştı. BM, 2014 yılında yaklaşık 2 milyon Suriyelinin daha komşu ülkelere sığınacağını, yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin de ülke içinde çatışma bölgelerinden kaçarak diğer bölgelere yerleşeceğini tahmin ediyor.

ŞEHİR KURULSA 14. BÜYÜK OLURDU

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, geçen yıl yaptığı konuşmada 'Sayının 100 bini geçmesinden endişeliyiz' demişti. Sığınmacı sayısı Ekim 2012’de 100 bin kişiydi, 1 senede bu sayı 600 bin oldu. Suriyeliler tek bir bölgeye yerleştirilseydi, bu bölge nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 14. kenti olacaktı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER