ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2014 Salı 09:39

Türkiye bu anneyi Soma'da tanımıştı!

Türkiye bu anneyi Somada tanımıştı!

Ben oğluna ne cevap veririm diyerek günlerce Soma'daki madende eşini beklemişti


Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçisi Mustafa Korkmaz’ın ardında bıraktığı 10 yaşındaki oğlu Berkay için öz annesi ile üvey annesi arasında velayet savaşı başladı.

Mustafa Korkmaz 32 yaşında 2 çocuk babasıydı. Soma’da yaşayan ve babası gibi maden işçiliği yapan Korkmaz, 2 yıl önce İmran Özen’den anlaşmalı şekilde boşandı. Milliyet'in haberine göre boşanma sırasında çiftin 8 yaşındaki çocukları Berkay’ın velayeti babaya, 5 yaşındaki Eray’ın velayeti ise anne İmran Özen’e verildi. Korkmaz, 10 ay önce Sema Korkmaz ile hayatını birleştirdi.

Soma’da 13 Mayıs günü yaşanan facia çiftin kısa süren mutluluğunu sona erdirdi. Günlerce maden girişinde gözyaşlarıyla eşinin kurtarılmasını bekleyen Sema Korkmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan yardım isterken basın mensuplarının dikkatini çekti. 3 gün boyunca madenden ayrılmayan Sema Korkmaz, Yıldız’a “Ben kocam olmadan gitmem. Çocuğum evde perişan oldu. Ağlıyor sürekli. ‘Babam öldü, bana haber vermiyorsun’ diyor. ‘Anne, ‘babanla geleceğim’ dedin. Hani babam?’ diyecek. Ne diyeceğim ona” sözleriyle yalvardı. Yıldız ise, Korkmaz’a evine gitmesini orada beklemesini ve ona her saat haber vereceklerini söyledi. Ancak Korkmaz’ın beklediği evine, eşinin kendisi değil cenazesi geldi.

Türkiye’nin acısına tanıklık ettiği Sema Korkmaz’ın “çocuğum” dediği Berkay’ın aslında öz çocuğu olmadığı, öz annenin velayet davası açmasıyla ortaya çıktı. Şu an 8 yaşındaki Eray’ın velayetine sahip olan öz anne İmran Özen, 10 yaşındaki Berkay’ın da velayetini almak istedi. Ve böylece “Ben ona daha iyi bakarım” diyen öz anneyle “Berkay’ı öz çocuğum gibi seviyorum” diyen üvey anne arasındaki velayet savaşı başlamış oldu.

‘Jandarmayla gittim’

Özen’in anlatımına göre Özen ve Korkmaz, 2 yıl önce boşandılar. Bu süreçte çocukların ikisi de Özen’de kalıyordu. Özen’in iddiasına göre, Korkmaz ailesi o dönem kapısına gelip çocukları almak istedi ama Özen vermedi. Anlaşmalı olarak boşanmalarının ardından yaklaşık 1.5 yıl sonra Korkmaz, Sema ile evlendi. Özen’in iddiasına göre o günden sonra Korkmaz, Berkay’ı kendisine göstermemeye başladı. Hatta Korkmaz’ın ölümünden önce Özen jandarmalarla birlikte evlerine giderek çocuğunu görmek istedi.

‘Herkes çıkar peşinde’

Korkmaz’ın maden faciasında hayatını kaybetmesinin ardından ise bu anlaşmazlık daha da büyüdü. Özen kendi iddiasına göre Sema Korkmaz’ı arayarak, “Berkay’ı bana gönderin, 1-2 gün yanımda kalsın. Kardeşiyle dursunlar” dedi. Bunun karşılığında ise Özen, Sema Korkmaz’ın kendisine, “Sen benim evliliğimde huzur bırakmadın, eşimi sürekli arayıp sordun” diyerek Berkay’ı göndermeyi reddettiğini anlattı. Kendisinin babasının cenazesi için Eray’ı yanlarına gönderdiğini de belirten Özen, “Orada babası vardı. Bir çocuğa öz annesi mi iyi bakar yoksa üvey annesi, babannesi, dedesi mi?” dedi.

İddiaların diğer tarafında yer alan Sema Korkmaz ise konunun yargıya intikal ettiğini ve bu nedenle artık konuşmak istemediğini dile getirerek, “Ben Berkay’ı öz çocuğum gibi seviyorum” demekle yetindi. Mustafa Korkmaz’ın babası Orhan Korkmaz ise, İmran Özen hakkında çarpıcı iddialar ortaya attı. Orhan Korkmaz, “O çocuğa bakmadı. Biz gidip kapısından aldık. Baba ölünce herkes çıkar peşinde... İstememişti çocuğu, şimdi tekrar geri istiyor, herkes çıkar peşinde... Sema kendi çocuğu olsa böyle bakmazdı, o kadar iyi bakıyor” dedi.

Orhan Korkmaz’ın iddialarını yalanlayan Özen ise, “Eski eşimin kredi kartı borçları vardı, onu bile benim babannem bileziklerini bozdurdu, biz ödedik. Ben para peşinde değilim. Parayla hiçbir alakası yok, çocuğumu istiyorum. Çocuklarım hakkını alsın ama ben beş kuruş istemem. Para peşinde değilim. Eray’ı bugüne kadar kabul etmiyorlardı, DNA testi yaptırdılar. Şimdi Mustafa’nın annesi Mehpare Hanım, ‘Eray’ı da alacağız’ diyor” diye konuştu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER