ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2014 Cumartesi 12:42

Trafik polisinden yeni uygulaması

Trafik polisinden yeni uygulaması

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun yol sürücülerini durdurarak uyandırma uygulaması yaptı.


Ekipler, bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Yozgat-Ankara ve Sivas E-88 karayollarında denetimleri arttırdı. Arabaları durdurarak, uzun yol sürücülerini 5 dakika dinlenmeye davet ettiler. Sahur vakti trafik uygulaması yapan polisleri ziyaret eden Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ise çalışmalar hakkında Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul’dan bilgi aldı. Personele denetimlerde dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan Akpınar, kazaların asgariye inmesi için kendilerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

Bayram tatili dolayısıyla bir dizi tedbir aldıklarını belirten İl Emniyet Müdürü Akpınar, karayolunda denetimlerin tatil sonuna kadar devam edeceğini belirtti. Akpınar, "Sürücülerimizin can ve mal güvenliği bizim için çok önemlidir. Bayram tatili nedeniyle trafik uygulama noktalarını ve buralarda görev yapan personel sayılarını üç kat daha artırdık. Cumartesi pazarın da bayram tatiline denk gelmesi nedeniyle uzun bir tatil başlamış oldu. Şu an karayolunda artan bir yolcu trafiğimiz var. Özellikle batıdan doğuya çok yoğun bir trafik var. Ekiplerimiz, yedi gün 24 saat esasına göre çalışıyor. Şu anda sahur vaktindeyiz, isteyen sürücülerimizin bölge trafik istasyonlarında ücretsiz dinelenebileceği imkanları var. Bu Türkiye’deki bütün trafik istasyonlarında geçerlidir. İsteyen sürücülerimiz burada sahur da yapabiliyor.” dedi. Personele moral vermek üzere trafik uygulamalarını yerinde ziyaret ettiklerini belirterek, “Ekiplerimize hem bir moral vermek hem de onların çalışmalarını yerinde denetlemek üzere Yerköy-Ankara güzergâhındaki uygulama noktasına geldik. Uygulamalarda sürücülerimizin çoğunun tedbirli olduğunu ve seyahatlerini dinlenerek sürdürdüklerini gördük. Biz her ihtimale karşı tüm denetimlerimizi arttırdık. Uzun yol sürücülerimiz, seyahatlerinde yanında başka bir şoför varsa zaman zaman onunla değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca dört beş saatte bir dinlenip arabadan çıkarak hareket yapmalarını, en azından elini yüzünü yıkamalarını ya da 5-10 dakika dinlenmelerini tavsye ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ölümlü kazalardaki en büyük etkenin emniyet kemeri takılmaması olduğunu vurgulayan Saim Akpınar, "Emniyet kemeri uygulamaları özellikle çok önemli. Bütün kazalarda en önemli ölüm sebeplerinin başında emniyet kemeri takmamak gelmektedir. Şehirlerarası yollarda otobüslerde seyahat eden vatandaşlarımızdan, özellikle şoförün dikkatini bozacak telefonla görüşmesi, sigara içmesi gibi durumlarda ikaz etmelerini ya da Alo 155 ihbar hattını arayarak bildirmelerini istiyoruz. Bu gibi durumlarda sürücüler hakkında yasal işlem yapılarak, gerekli para cezalarının verilebileceğini belirtmek istiyorum. Bu vesileyle kazasız bir bayram tatili geçirmek dileğiyle bütün sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını istiyorum." dedi.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER