ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 14:45

Tepki çeken paylaşımlar

Tepki çeken paylaşımlar

Rize’de dağda mahsur kalan gençler uzun ve riskli operasyon sonucu kurtarılırken, olay öncesi ve sonrası internet üzerinden paylaştıkları fotoğraflar tepki çekti.


Rize’nin Gito Yaylası’nda mahsur kalan 8 gencin 24 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından gençlerin sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaştığı bazı fotoğraflar tepkilere neden oldu. Paylaşılan kurtarma öncesi ve sonrası fotoğraflarda gençlerin tüm uyarılara rağmen eğlence amaçlı yaylalara çıktığı düşüncesi ortaya çıktı. Mahsur kalan gençlerden bir tanesi tarafından paylaşılan fotoğrafta diğer arkadaşlarını off-road yapmak için hazırlık yapmaları konusunda davette bulunduğu, bir diğer paylaşımda ise mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için hareket ettikleri belirtiliyor.

Bilindiği gibi off-road aracı ile mahsur kalan üç genci kurtarmak için başka bir off-road aracı ile yola çıkan 5 genç de mahsur kalmıştı. 5 genç 10 saat, diğer 3 Genç ise 24 saat süren zorlu bir çalışma ile kurtarılmışlardı.

UYARILAR DİKKATE ALINMADI

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Muhammet Avcı, ilgili kurumlar tarafından yapılan ikazların bazı vatandaşlar tarafından dikkate alınmadığını belirterek, “Son üç gündür etkili olan şiddetli yağışlar sonucu bir çok bölgemizde olumsuzluk var. Özellikle kar yağışı sonucu yayla köylerimiz ile ilgili ciddi sorunlar yaşadık. Valiliğimiz ve afet müdürlüğümüzün yapmış olduğu uyarılara rağmen yaylalarda kalan vatandaşlarımız ekiplerimiz tarafından kurtarılmaya çalışılıyor. Durumları tehlike arz eden bazı vatandaşlarımızı kurtardık. Halen mahsur kalan vatandaşlarımız var. Ancak onlar kendi evlerindeler. Her hangi bir tehlikeleri yok. Yine de onlar için başlatılan yol açma çalışmalarımız sürüyor” dedi.



CEZAİ YAPTIRIM UYGULANACAK

Avcı, ayrıca her yıl benzer durumların yaşandığını hatırlatarak konuyla ilgili olarak cezai yaptırım uygulanmasını tartışmaya açtı. Avcı açıklamasında, “Gençlerimizin hayatları bizler için çok değerli. Biz her şeyden önce onların hayatlarını kurtarmak için elimizden gelen her şeyi yaparız. Ancak yaşadığımız bu olaylardan sonra bazı şeyleri değerlendirmemiz şart oldu. Belki bu gençlerimiz bir adrenalin yaşamak için dağlara çıktılar. Arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre dağlara çıkmadan önce bu tip düşüncelerini sosyal paylaşım siteleri üzerinden paylaşmışlar. Ama ne yazık ki idaremiz çalışanlarının hayatlarını da riske attılar. Her şeye rağmen arkadaşlarımız o zor şartlarda bu kurtarmayı gerçekleştirdiler. Biz defalarca uyarmamıza rağmen halen bu şekilde davranan vatandaşlarımız var. Bu konuyla ilgili radikal kararlar alacağız. Tüm kurumlarımız gerekli uyarıları yapmalarına rağmen bazı vatandaşlarımızın ne yazık ki aşağıya inmeme noktasında inat ortaya koymaları, bizim şu günlerde diğer hizmetlerimizi yapmamızı engel oluyor. Bu olayların yaşandığı yerler yayla köyleridir. Bu mevsimde normal şartlarda oralarda yaşam yoktur. Biz ne yazık ki bu vatandaşlarımızı kurtarmak için çabalarken, yaşam olan ve yolu açılması gereken diğer köy yollarımızı açamıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şefik Aygöl de yaptığı açıklamada, “Her zevkin bir maliyeti olması gerekiyor. Geçlerimiz dağa birazda eğlenmek için çıkmışlar. Karda safari yapmak istemişler. Bunlar kurtarıldı. Bunun bir cezai karşılığı olması gerekiyor. Çünkü devlete büyük bir maliyeti oldu. Diğer taraftan hizmet bekleyen köylerimize hizmet gitmesi aksadı. Devletin imkanlarını olması gerektiği yerlerde kullanmamız lazım. Bu nedenle vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Lütfen yapılan uyarıları dikkate alsınlar” ifadelerini kullandı.








KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER