ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Nisan 2013 Pazartesi 11:18

Tatlıses, yıllar sonra ilk kez yaptı

Tatlıses, yıllar sonra ilk kez yaptı

İbrahim Tatlıses eski mesleği olan demirciliği yılların ardından ilk defa yaptı ve kızının adını açıkladı.


Şanlıurfa'ya gelen İbrahim Tatlıses ve Nuri Sesigüzel Mevlevihane Camii inşaatını ziyaret etti. İlahilerin okunduğu öğle yemeğinde gözyaşlarına boğulan Tatlıses, inşatta demir bağladı ve kızının adını açıkladı.

İbrahim Tatlıses eski mesleği olan demirciliği yılların ardından ilk defa yaptı. Tatlıses, memleketi Şanlıurfa’da camii inşaatının demirini bağladı. Ardından yemeğe geçen Tatlıses, burada okunan ilahiye eşlik etti. Tatlıses duygu dolu anlar yaşadı.

Şanlıurfaspor’a destek amaçlı gelen İbrahim Tatlıses, GAP arane yakınında yapımı devam eden bölgenin en büyük camisi olması özelliğini taşıyacak olan bir caminin demirini bağladı.
    
Unuttuğu mesleğini hatırlayan Tatlıses, ‘Allah utandırmasın’ diyerek caminin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Yoğun ilginin gösterildiği İbrahim Tatlıses, burada kısa bir değerlendirmede bulundu.

Camiyi ilim irfan yuvası olarak tanımlayan Sanatçı, “Oxfordumuz yok ama üniversitemiz var.” dedi. Ardından mikrofonu sallayan Tatlıses, mikrofonu özlediğini ifade etti. Tatlıses’e 'Dırej Ali' lakabıyla bilinen Ali Yasak ve Şanlıurfalı sanatçı Nuri Sesigüzel de eşlik etti. Tatlıses daha sonra kurulan sofraya oturdu. AK Parti'li vekiller ve Belediye Başkanı Fakkıbaba’nın da katıldığı yemekte büyük sinilerde kavurma ve pilav ikram edildi.

TATLISES: İMAN OLMADAN ÖBÜR DÜNYA'YA GİTMEYİN 

İlahilerin okunduğu öğle yemeğinin ardından gazetecilere açıklama yapan ünlü türkücü herkesin ufakta olsa camiye bir yardım yapmasını istedi. ''İman olmadan öbür dünyaya gidilmez' diyen İbrahim Tatlıses, cami inşaatına yardım yapılmasını istedi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tatlıses, Urfaspor maçı için Urfa'ya geldiğini hatırlatarak iyi bir sonuç almak istediklerini dile getirdi.

HAYRANLARI İZDİHAMA NEDEN OLDU

Eşinin bugün doğum yapacağını ifade eden ünlü türkücü, kızına vereceği ismin sorulması üzerine ''Kur'an-ı kerim'e ne ile başlanır? Elif, Be'' diyerek kızının adını Elif koyacağını belirtti.
Daha sonra kaldığı otele gitmek üzere yola çıkan Tatlıses'in hayranları izdihama neden oldu. Fotoğraf çektirmek ve Tatlıses'i yakından görmek isteyen vatandaşlar izdihama neden olurken ünlü türkücü korumaları eşliğinde güçlükle aracına alındı.

ÖZLEDİĞİ URFA YEMEKLERİNDEN İSTEDİ

İbrahim Tatlıses Urfa'ya gelirken özlediği yemeklerden istedi. Tatlıses'in Özelikle kebap istemediğini Bulgur pilavı, lebeni, kavurma ve bostana yemeklerini istediğini söyleyen Hacı Bekir sofrası İşletme sahibi Bekir Yaşar: "Özelik ile kabab istemedi Şehriyeli bulgur pilavı, lebeni, kavurma ve bostana istedi '' dedi.
Öğle yemeğini yiyen Tatlıses, daha sonra okunan ilahilere eşlik etti. Eline mikrofonu alan Tatlıses, ilahi söylediği sırada duygu dolu anlar yaşadı. Gözleri dolan ünlü türkücü uzun bir aranın ardından mikrofonu eline alarak şarkı söyleyebileceğinin sinyallerini verdi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER