ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Temmuz 2014 Perşembe 14:44

Suriyeliler Yapılan Yardımları Böyle Satıyor

Suriyeliler Yapılan Yardımları Böyle Satıyor

Suriyeli mülteciler, kendilerine yapılan yardımları mahalle sakinlerine satarken kameraya yakalandı.


Fatih’te Ragıp Gümüşpala Caddesi civarında bulunan çok sayıdaki Suriyeli mülteci kaldırımlarda ve işyerlerinde hayat mücadelesi veriyor. Kiraladıkları işyerlerinde yatan Suriyeliler, sağlıksız koşullarda hayatlarını sürdürüyor. Çöplerden eşya arayan Suriyeliler, kendilerine yapılan yardımları da mahalle sakinlerine satıyor.

Suriyeli mültecilerin kendilerine yapılan yardımı Türk vatandaşlara sattığını belirten bir mahalle sakini, mültecilerin çevreyi kirlettiğini belirterek, “Buralar işyeri, dükkandı. Hepsini iptal edip Suriyelilere kiraya verdiler. Dükkan 50 TL ise, 600- 700 TL kira alıyorlar. Temizlik sıfır. Her sabah burada sokağı yıkıyoruz. Belediye geldiği zaman mal sahipleri biz para almıyoruz diyor. Yardım çok yapılıyor. Bunları veriyorlar, götürüp satıyorlar” dedi.

Mevlüt Tanrıverdi isimli mahalle sakini ise Suriyeli mültecilere uygun bir yer bulunması gerektiğini belirterek, “Mahalleli bu ortamdan memnun değiliz. Devletin bunlara daha değişik bir çözüm bulması gerekiyor. Biliyoruz savaş ülkesinden gelmişler ama bunları daha düzgün bir ortama taşımaları gerekiyor” diye konuştu.














 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER