ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 18:43

Son 10 günde 3'üncü kez çıktı

Son 10 günde 3üncü kez çıktı

İstanbul Boğazı'nda yine yaban domuzu şaşkınlığı yaşandı.


Boğaz sularında 3'üncü kez karşılaşılan domuz bu kez çok şaşırtıcı bir bölgede Taksim'in yanıbaşındaki Tophane rıhtımından karaya çıkarıldı.

HALATA, ISIRARAK TUTUNMAYA ÇALIŞTI

Vatandaşlar ve rıhtımdaki görevliler domuzu kurtarmak için uzun uğraşlar verdi. Halat atılarak yakalanmaya çalışılan yaban domuzununun bu halatı ısırarak kendini kurtarmaya çalıştığı, ancak kıyıdaki insanlardan ürküp yeniden açığa yüzdüğü görüldü. Dalgalar arasındaki domuz bir teknenin yardımıyla kıyıya yönlendirildi, kıyıdan atılan halatlarla güçlükle de olsa karaya çıkartıldı. O anlar bir vatandaşın cep telefonunun kamerası ile görüntülendi.

Uyuşturucu iğne atılan yaban domuzunun belediye ekipleri tarafından hayvan toplama aracına taşınarak Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon ve Veterinerlik Merkezi'ne götürüldüğü öğrenildi.

EN UZUN MESAFE YÜZEN DOMUZ OLDU

Domuzun karaya çıkartıldığı yere en yakın mesafedeki orman kuş uçuşu 20-25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Eğer domuz bu alandan denize girdi ya da düştüyse, 25 kilometrenin de üzerinde bir mesafeyi yüzerek geçtiği ortaya çıkıyor..

SERT AKINTILARLA SÜRÜKLENİYORLAR

Domuzların boğazın akıntıları nedeniyle bu kadar uzak mesafelere geldikleri düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde de boğaz sularında farklı günlerde iki yüzen domuza rastlanmıştı.

TARABYA, BEBEK.. ŞİMDİ DE TOPHANE SAHİLİ

Bu olaylarda domuzlar Tarabya ve Bebek sahilinden karaya çıkarılmıştı. Son olaydaki domuz, sanıldığı gibi 3. Köprü ve çevre yollarının dev inşaat alanlarının yakınından denize girdiyse, eşine ender rastlanır uzunluktaki bir mesafeyi de yüzerek geçmiş oldu.  

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER