ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Ekim 2014 Salı 13:53

Sokak hayvanları için 6 bin km

Sokak hayvanları için 6 bin km

Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, sahipsiz ve barınakta kalan sokak hayvanlarına dikkat çekebilmek için motosikletle Türkiye’yi geziyor.


Akdeniz, Ege, Marmara bölgeleri ile Trakya’nın da bir kısmını motosikletiyle gezdiğini anlatan Semih İğdigül, son olarak Antalya’nın Kaş ilçesine gelerek Kalkan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ni (KAPSA) ziyaret etti. Son üç aydır yapmış olduğu motosiklet turu ile 6 bin kilometreden fazla yol katettiğini söyleyen İğdigül, gittiği her bölgede hayvan hakları derneklerini ziyaret ederek sokak hayvanlarının durumu hakkında bilgi aldığını söyledi. İğdigül, küçük bir motosikletle bütün Türkiye’yi dolaştığını belirterek "Gezdiğim yerlerde hayvanları çok acılar içerisinde gördüğümde, Kalkan’ın Türkiye için önemli bir yeri olduğuna inandım. O yüzden şu anda buradayım” dedi.

Kalkan’da hayatını sürdüren KAPSA Başkanı İngiliz asıllı Maggi Çelik de, "Özellikle turizm sezonunun bittiği kış aylarında kısırlaştırma, küpeleme ve kayıt altına alma işlemleriyle uğraşıyoruz. Bunun yanı sıra sahiplendirme çalışmalarımız sürüyor. Son iki yılda 60’dan fazla köpeğe yuva bulduk ve bu yuvaların büyük çoğu yurt dışı oldu.Yazın Kalkan’a tatile gelen yabancı konuklarımız bizlerin bu çalışmalarını görüp sahipsiz sokak köpeklerini sahiplenip ülkelerine götürdü. Semih İğdigül’ün yaptığı bu gezi ile ilçe ve dernekleri gözlemlemesi çok hoş. Bu gibi çalışmalar, kamuoyunun dikkatini çekebilmek için ve hayvanların geleceği açısından çok önemli” diye konuştu.

Semih İğdigül, hayvan hakları konusunda ve sokak hayvanlarının toplumca sahiplenilmesi noktasında farkındalık oluşturabilmek için Türkiye’yi dolaşmaya devam edeceğini söyledi.









KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER