ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2014 Cumartesi 16:35

Sivas Ramazan Bayramı'na hazır

Sivas Ramazan Bayramına hazır

Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar bayram alışverişine çıkarken yetkililer tarafından bayramın huzur içinde geçmesi için tedbirler alındı.




Bayram pazarını yanı sıra nöbetçi fırın ve eczaneler belirlenirken Emniyet Müdürlüğü ekipleri de vatandaşın güvenlik ve huzuru için bayram süresince can ve mal güvenliğinin sağlanması için görev yapacak. Bunun yanında Belediye Zabıta ve diğer birimler de her hangi bir sorun yaşanmaması için görev başında olacak. Emniyet birimleri özellikle alışverişlerin arttığı bugünlerde piyasaya sürülebilecek sahte para ve çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine karşı esnafları uyararak önlemlerini artırdı. Bayram alış verişine çıkan vatandaşlarda çarşı pazarda yoğunluk oluşturdu.

Ramazan Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil beldelerinde geçirmek isteyenlerin yolcukları ise sürüyor. Yetkililer yola çıkacak sürülere trafik kurallarına harfiyen uymaları konusunda uyarıyor. Vatandaşların trafik kazalarına karışmamaları ve trafiğinde yoğunlaşmaması için toplu taşıma araçlarının kullanılması istenirken, yola çıkmadan önce araç bakımlarının yaptırılması, hız limitlerine uyulması, trafiğin az olduğu güzergahların kullanılması, yaralanma ve ölüm riskini azaltan emniyet kemeri kullanılması başlıca uyarılar arasında yer alıyor.

EMNİYETTEN 155 UYARISI

Şehirdeki huzur ve güvenliği için 7/24 görev yapan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram için önemli uyarılarda bulundu.
Vatandaşı sağduyulu olması yönünde uyaran Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı nedeniyle, halkın huzur ve sükun içinde bir bayram geçirmesi, can ve mal güvenliklerinin sağlanması, asayişi bozabilecek her türlü olumsuzluğun önlenmesi için, vatandaşların anında 155 Polis İmdat Hattına bilgi vermeleri arzu edildi. Öte yandan önemli bir sorunda vatandaşların 112 Acil Servis, 110 İtfaiye ve 156 Jandarmayı aranması istendi.

EKİPLER TEYAKKUZDA

Bayram nedeniyle arife gününde yaşanacak yoğunluğa karşı da şehirde bir dizi önlemler alındı. Özellikle bayrama az bir süre kala ortaya çıkan merdiven altı tatlı, dondurma ve bayram şekerleri satışlarına karşı denetimler artırılırken, polis ise sahte para ve dolandırıcılara karşı teyakkuza geçti.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER