ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 11:10

Şişko Nuri'nin en büyük hayali

Şişko Nurinin en büyük hayali

'Şişko Nuri' lakaplı oyuncu Sıktı Sezgin, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Ata Demirer'le aynı projede yer almayı çok istediğini söyledi.


Öksüzler filminden; -"benim olacak fıstık binicem üstüne vurcam kırbacı vurcam kırbacı" sözleriyle hatırladığımız Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde kalan ve 6 yıldır okullarda çeşitli tiyatrolar sergileyen 'Şişko Nuri' lakaplı oyuncu Sıtkı Sezgin, hayatının çok güzel geçtiğini söyledi. Huzurevinde 6’ncı bayramı geride bıraktığını belirten Sıtkı Sezgin şunları kaydetti:

"Bu bayram da burada bekledik. Gelen ziyaretçilerle tanıştık, onlarla bayramlaştık. Güzel bir bayram geçirdik diyebilirim. Ben burada dolu dolu 6 yıl geçirdim. Ziyarete gelenler sayesinde çok mutlu bir yaşantım oldu. Benim üvey bir kız kardeşim vardı. Burada onu bulma tanıma imkanı yaşadım. Burada olduğumu öğrenmiş ve beni ziyarete geldi. Aynı annedeniz ve o benim canım, ciğerim. Onunla tanışmanın büyük mutluluğunu yaşadım."

ÖKSÜZLER FİLMİNDEN BİR KESİT

'DAVET EDERLERSE GURUR DUYARIM'

Şu anda kendisine gelen yeni bir iş teklifi olmadığını ifade eden Sıtkı Sezgin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben Cem Yılmaz’ın, Yılmaz Erdoğan’ın ve Ata Demirer’in yaptığı işleri zevkle izliyorum. Sanatının zirvesinde çok değerli üstatlar onlar. Ata Demirer’in çektiği filmlerin birinde, Yılmaz Erdoğan’ın tiyatrosunda o genç kardeşlerimle hep bir arada rol yapmayı çok istiyorum. Bu insanların hakları hiçbir zaman kolay kolay ödenmez. Onlardan bana bir teklif gelmesini çok isterim. Eğer benim bu konuşmama ses verirler ve davet ederlerse çok gurur duyarım."

VERGİ LEVHASI SIKINTISI

Yeni eğitim öğretim döneminde okullarda tiyatro gösterileri yapmaya devam edeceğini belirten Sıtkı Sezgin, şunları söyledi:

"Ben emekliyim ve bu oyunları yaparken tek bir sıkıntı yaşıyorum. Milli Eğitim Müdürlükleri bizden vergi levhası istiyor. Bu nedenle bazı Milli Eğitim Müdürlükleriyle sıkıntı yaşıyoruz. Ben huzurevinde kalıyorum. Vergi levhasını nereden bulayım. Halbuki biz oynadığımız oyunlardan gelen paralardan okullara pay bırakıyoruz. Neden böyle bir zorlukla karşılaşıyoruz anlamıyorum. Bazı Milli Eğitim Müdürlükleri kişiliğimize, sanatçılığımıza ilgi gösterip izin veriyor. Mesela bu yıl için 60 ile yazı gönderdik. Şuana kadar 35 tanesi olumsuz, 1 tanesi olumlu geldi. Olumsuz olanlar vergi levhası istedi. Geri kalan illerden nasıl bir cevap gelecek onu da bilmiyoruz. Biz sanatçıyız. Okullardaki gösterilerimizi zevkle yapıp, öğrencilerimize mesajlarımızı ulaştırma mutluluğunu tadıyoruz. Ama böyle zorluklar olunca hayal kırıklığı yaşıyoruz. Aslında onlar da haklı. Yaptığımız işin karşılığında bir bedel alıyoruz ve bunun da vergisi olmalı. Ama imkansızlıklar dahilinde emekli olmuş, huzurevinde kalan kişilere de sıradan kişiler gibi davranılmaması lazım diye düşünüyorum. Bizler sanatçıyız ve destek olunmasını bekliyoruz."

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER