ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Mart 2013 Cuma 13:52

Şirinevler'de Metrobüs kabusu!

Şirinevlerde Metrobüs kabusu!

İstanbul’da Şirinevler’deki üst geçitte dün akşam izdiham yaşandı. Metrobüs ve metro için üst geçidi kullananmak isteyen çok sayıda kişi, ezilme tehlikesi geçirdi.


İstanbul’da Şirinevler’deki üst geçitte dün akşam izdiham yaşandı. Metrobüs ve metro için üst geçidi kullananmak isteyen çok sayıda kişi, ezilme tehlikesi geçirdi. Bir kişinin bayılması üzerine polis ekipleri geçidi kapattı

Şirinevler yaya üst geçidi yoğunluk nedeniyle akşam saatlerinde kilitlendi. Metro ve metrobüs yolcularının da kullandığı üst geçidi kullanan yayalar uzun süre üst geçitten inmek ve üst geçide çıkmak için beklemek zorunda kaldı. 2 saat süren yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşlar duruma isyan etti.

Saat 18.00’da başlayan yoğunluk nedeniyle birçok vatandaş da Şirinevlerden Ataköy tarafına gitmekten vazgeçti. Kilitlenen üst geçit için olay yerine polis ekipleri gönderildi. Bahçelievler de görev yapan polisler ile vatandaşlar arasında sık sık tartışma yaşandı. Polis yaklaşık yarım saat üst geçide çıkışa engel olurken, aşağıya inen yayalara da acele etmeleri konusunda ikazda bulundu. Bazı vatandaşlar üst geçitten insan trafiğine ilk kez rastladıklarını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise üst geçidin genişletilmesi gerektiğini belirtti. Bir vatandaş da, "Çile Bülbülüm" şarkısını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Yaşanan yoğunluğun üstüne bir de engelli asansörünü kullanan 2’si kadın 4 kişi de asansörün arıza yapması nedeniyle içeride mahsur kaldı. Mahsur kalanları görevliler kurtardı. Üstgeçitte oluşan kalabalık nedeniyle bir kadın bayılırken, kadının yardımına da Seçil hemşire yetişti. Fenalaşan kadın Seçil hemşire sayesinde kendine gelirken, vatandaşların da yardımıyla üst geçitten indirildi. Kalabalık nedeniyle ezilme tehlikesi de geçiren kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 18.00’da başlayan yaya trafiği 20.00’da son buldu.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER