ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2014 Perşembe 17:18

Şiddetli fırtına Bodrum’u vurdu

Şiddetli fırtına Bodrumu vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli fırtına ve yağış, hayatı olumsuz etkiledi.


Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre Güney Batı yönünden etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi bulan kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış, Bodrum’da hayatı felç etti. Aralıklarla yağan şiddetli yağış nedeniyle de cadde ve sokaklar dereye döndü. Fırtınanın etkisini arttırmasıyla birlikte deniz açığında demirli bulunan 20 metre uzunluğundaki Bodrum guleti karaya doğru sürüklenmeye başladı. Teknede çalışanlar tarafından haber verilen Sahil Güvenlik ekipleri ve zodyak botları ile açılan tekne personeli fırtınanın etkisi ile sürüklenen gulete müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucunda ahşap guletin karaya oturması güçlükle önledi. Deniz açığında bulunan yük gemileri ve balıkçı tekneleri ise fırtına nedeniyle koylara sığındı.

    21 Ekim’de start alan '26. Bodrum Cup Yelken Yarışları'nın Bodrum ve Yunanistan arasında devam eden Kalimnos-Leros etabının, şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

    Aralıklarla devam eden kuvvetli yağış ve fırtınanın gece geç saatlere kadar etkili olacağı öğrenildi.













KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER