ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 15:53

SESOB kampanya başlattı


Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak ekmek israfını önlemek amacıyla 'Sivas’ta Ekmek İsrafına Son' adlı bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

        Beşir Köksal, düzenlediği basın toplantısında ekmeğin Türkiye'de ve Sivas'ta en fazla israf edilen gıda ürünü olduğuna dikkat çekti. Ekmeğin değerinin bilinmediğini ve israfının her geçen gün arttığına işaret eden Köksal, şöyle devam etti: “Sivas’ta üretilen ekmeğin bir bölümü satılmadan fırınlarda, bir bölümü lokantalarda, otellerde, evlerde ve benzeri yerlerde israf edilmektedir. Ekmeğimizin değerini bilmiyor ve ekonomik kaynağımızın bir bölümünü çöpe atıyoruz. Zengin fakir ayrımı yapmadan sofralarımızı süsleyen ekmeğimizin, israfını önlemek amacıyla bir dizi çalışmalar yapılmaktadır. Esnaf teşkilatı olarak bu çalışmalara da katkı sağlayarak afiş hazırlayarak ekmek israfını önleme kampanyası başlattık.”

        Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği olarak da halkın ve esnafın ekmek israfına karşı uyarmak ve bu konuda duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla bir çalışma yaptıklarını aktaran Köksal, “Bu çalışmamızda vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın ekmek israfı konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Gerçekten ekmek çok miktarda üretilip tüketilmekte ve ne yazık ki büyük oranda da israf edilmektedir. İsraf edilen ekmek, milli servetimizi de heba etmektedir. Ülkemizde günde ortalama bin 500 ton ekmek israf ediliyor ve çöplere atılıyor. Bu rakam küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Yiyecek, hatta bir kuru ekmek bile bulamayan insanları düşünerek, milli servetimizi çöpe atmayalım ve ekmeğimize sahip çıkalım.” şeklinde konuştu.

        BAYAT EKMEKTEN YEMEK TARİFİ

        Yaptırdıkları afişleri merkez ve ilçelerde bulunan odalar aracılığı ile halkın ve esnafın yoğun olduğu yerlere astıracaklarını anlatan Köksal, insanları ekmek israfı konusunda duyarlı olmaya davet edeceklerini, ayrıca, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi amacıyla ev hanımlarına basın yoluyla yemek tarifleri de vereceklerini sözlerine ekledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER