ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Şubat 2013 Pazar 23:43

Sarai Sierra'nın ölüm sebebi kesinleşti

Sarai Sierranın ölüm sebebi kesinleşti

ABD’li Sarai Sierra’nın ölüm nedenini İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın açıkladı.


Cesedi Cankurtaran’da surdibinde bulunan ABD’li Sarai Sierra’nın ölüm nedenini İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın açıkladı: "Sarai Sierra başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin."

21 Ocak’ta kaybolan ABD’li Sarai Sierra’nın cesedi Cankurtaran’da surdibinde bulundu. Kafası taşla ezilerek öldürülen genç kadının ziynet eşyaları üzerinde telefonu ve çantası ise kayıp.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da 21 Ocak'ta kaybolan ve dün polis tarafından cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili olarak, "Başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin ama diğer bilgilere ulaşabilmek için araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Prag'a uğurlamak için Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelen İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın burada açıklamalarda bulundu.

ABD'li Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili soruya Çapkın, "Henüz çalışmalar sürüyor. Adli tıp raporu çıkmadı ama kesin olarak başına vurulmak suretiyle öldürüldü. Öbür tarafını çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaşabilmek için biraz çalışmamız gerekiyor" diye cevap verdi.

Gazetecilerin, "10'u aşkın kişi gözaltına alındı kişilerle ilgili bilgiler neler" sorusu üzerine Çapkın, "Onlarla ilgili de çalışıyoruz şimdi peşin bir şey söylememiz çok doğru görülmüyor" diye konuştu.

Basın mensuplarının, ABD'li fotoğrafçının "İstanbul'da bulunma amacı nedir?" sorusu üzerine Hüseyin Çapkın, "Turist olarak tek başına geziyor." dedi. Sarai Sierra'nın "ajan ya da kurye olduğuna" ilişkin sorularına ise "Öyle bir tespitimiz yok" diye yanıtladı.

OLAY YERİNDE BAZI EŞYALAR BULUNDU

İstanbul polisi, Cankuran'da ABD'li Sarai Sierra'nın cesedinin bulduğu yerde yaptığı aramada iki küpe ve bir kulaklık buldu.

Cesedin bulunduğu yerde 2 günde toplam 11 saat 'delil' arayan polis, genç kadının bir çift altın küpesi, kolyesi ve bileğine üç kez dolayacak uzunlukta olan bilekliği toprağa gömülü halde buldu. Bölgeyi abluka altında tutan ve adeta kuş uçurtmayan polis, şüpheli gördüğü 23 kişiyi de ifadesine başvurmak üzere emniyete götürdü. Sarai'nin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemi ise dün tamamlandı.  İstanbul'da yaklaşık 2 hafta önce kaybolan ABD'li Sarai Sierra'nın cesedi, dün Cankurtaran'da sur kalıntılarında bulunmuştu. Bugün sabah erken saatlerde olay yerinde inceleme başlatan polis ekipleri saat 15.30'da çalışmasını tamamladı. Gün boyunca köpeklerin de kullanıldığı aramalar sırasında iki küpe ve bir kulaklık bulundu. Delil torbasına konulan kulaklık ve küpelerin Sierra'ya ait olup olmadığının belirlenmesi için emniyete götüldü. 21 Ocak'ta İstanbul'da kaybolan ABD'li Sarai Sierra, dün akşam saatlerinde Sarayburnu'daki surların dibinde ölü olarak bulunmuştu. Sierra'nın cesedi, olay yerindeki gerekli incelemelerin ardından önce İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna ardından da Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Sarai'nin kocası Steven Sierra da hastaneye gelerek eşinin cenazesini teşhis etti. Çevrede şüpheli görünen birçok şahıs gözaltına alınırken, şu saate kadar 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Bu arada, emniyet ekiplerinin yine çevrede temizlik işi yapan şahısların da ifadesine başvurduğu öğrenildi.

BATTANİYE DE İNCELEMEDE

Sarai'nin cesedinin 3 metre mesafesinde bulunan battaniye de kriminal laboratuvarda incelemeye alındı. Sarai'nin cesedinin bu battaniye ile taşınıp taşınmadığı DNA incelemesi sonucunda ortaya çıkacak. Emniyet yetkilileri cesedin bulunduğu yere taşındığının ise kesin olduğunu ifade ettiler. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER