ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Aralık 2016 Pazar 13:45

Sanatçılardan terör saldırısına tepki

Sanatçılardan terör saldırısına tepki

Bazı sanatçılar, Beşiktaş'taki terör saldırısına sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.


Bazı sanatçılar, Beşiktaş'taki terör saldırısına sosyal medya hesaplarındantepki gösterdi.

Sanatçılar, saldırının ardından tepkilerini yaptıkları ilk paylaşımlarla ifade etti.

Komedyen Şahan Gökbakar, Türk bayrağı fotoğrafı paylaştığı mesajında, "Allah yardımcımız olsun. Teröre lanet olsun. Allah kahretsin. Yazıklar olsun. Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak." gibi ifadelere yer verdi.

Pop şarkıcısı Serdar Ortaç, "Saat 4.20. 29 şehidimiz ve 166 yaralımız var. Başımız sağ olsun. Allah'ım sen ülkemizi koru yarabbim." mesajını paylaştı.

Şarkıcı Mustafa Ceceli, mesajında "İnsan canına kastetmek nasıl bir vicdansızlıktır? Dün akşamki kalleş saldırıda 29 şehit verdik. 166 yaralı var. Yastayız." ifadelerini kullandı.

Pop şarkıcıları Mustafa Sandal ve Demet Akalın "Türkiye diz çökmeyecek" yazılı görsel eşliğinde tepkilerini dile getirdi. Sandal, "Mesaj, dün, bugün ve yarın nettir" ifadelerini paylaşırken, Akalın ise mesajında "Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Lanet olsun teröre." ifadelerine yer verdi.

Şarkıcı Yıldız Tilbe, paylaşımında şunları kaydetti:

"Şehitlerin üzerine Allah'ın sonsuz rahmeti olsun. Yakınlarına Allah sabır versin. Yaralılara acil şifalar dilerim. Allah sonumuzu hayır etsin. Allah daha çaresiz bırakmasın ülkemizi. Herkes aynı durumda, herkes çok şey yapmak istiyor fakat hiçbir şey yapamıyor. Allah bütünlüğümüzü bozmasın. Allah memleketimizin ve hepimizin sonunu hayırlı etsin."

Şarkıcı Ali Şan, saldırıya tepkisini "Lanet olsun teröre. Lanet olsun teröre yardım ve yataklık yapanlara. Lanet olsun ülkemizi karıştırmak isteyenlere." ifadeleri ile gösterdi.

Dizi ve sinema oyuncusu Vildan Atasever de Türk bayrağı fotoğrafıyla birlikte iki dilde paylaştığı mesajda, "Türkiye'yi asla bölemeyeceksiniz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Amacınıza ulaşamayacaksınız. Elbet bir gün geldiğiniz gibi gideceksiniz. Teröre lanet olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu Oktay Kaynarca mesajında, "Başın sağ olsun memleketim. Başın var olsun, dik olsun memleketim. Mekanınız cennet olsun kardeşlerim." cümlelerine, Ali Nuri Türkoğlu ise "Başaramayacaksınız. Tüm Türkiye olarak, ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, milletimize metanet diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yeşilçam oyuncusu Hülya Koçyiğit'in tepkisi ise "İstanbul'da gerçekleştirilen bu hain terör saldırısını, destekçilerini lanetliyor, yaralılara Allah'tan acil şifalar diliyorum." şeklinde oldu.

Oyuncu ve şarkıcı Emel Müftüoğlu, Terör eylemlerinin ülkenin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin, insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç ve araç olmayacağını bilmelidirler."

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER