ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 16:21

Şaka gibi olay! 71’lik dedeyi...

Şaka gibi olay! 71lik dedeyi...

9 çocuğu ve 18 torunu olan Sadi Yakut’a ikinci kez askerlik celbi geldi. Sadi dede, "Genç olsaydım tekrar askere giderdim" dedi.


Diyarbakır’ın Kulp ilçesine Bağlı Ağaçkorur köyünde yaşayan 9 çocuğu ve 18 torunu olan Sadi Yakut’a ikinci kez askerlik celbi geldi. Sadi dede, "Genç olsaydım tekrar askere giderdim" dedi.

Kulp’ta yaşayan 71 yaşındaki Sadi dede, askerden gelen celp kağıdı nedeni ile şoka girdi. Daha önce 2 yıl askerlik yapan Sadi dede, ikinci kez askere çağrıldı. Kendisine askerlik şubesinden yoklama kağıdı geldiğinde şoka girdiğini belirten Sadi dede, "Askerliğimi yapmış olmama rağmen şaşırarak tebligatla beraber, Lice Askerlik Şubesi’ne gittim. Yapılan inceleme de herhangi bir sonuca varılmadı. Bende bir dilekçe ile baş vurmak zorunda kaldım. Askerlik çağına girmeme rağmen, 1111 sayılı Askerlik Kanunu gereğince 14 Mayıs 2009 tarihine kadar yoklamamı yapmadığım için yoklama kaçağı duruma düşmüşüm" dedi.

"1960’TA ASKERLİĞİMİ YAPTIM"

Kendisinin acemi birliğini 1960 yılında Denizli’de Piyade olarak yaptığını kaydeden Sadi dede, "6 ay boyunca Denizli’de acemi birliğinde görev yaptım. 6 ayın sonunda usta birliğim için beni Ankara il merkezinde bölük komutanın postacısı olarak görev yaptım. 5-6 ay Ankara’da kaldıktan sonra tekrar dağıtımımız oldu. Bu sefer İskenderun’a gönderildim. İskenderun alayında yaklaşık 1 yıl askerlik yaptıktan sonra terhis edildim ve askerlik görevimi bitirdim. Ben bir aylık iznimde dahil olmak üzere toplam 24 ay askerlik yaptım. Bana gönderilen yazıda bir yanlışlık var. Bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum" dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER