ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2016 Salı 14:39

Sahte çeklerle bayileri dolandırdılar

Sahte çeklerle bayileri dolandırdılar

5 ilde tarım makinesi bayilerini sahte çeklerle dolandırdıkları iddia edilen 4 zanlı, Antalya'da yakalandı Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklandı


Antalya'da, 5 ilde tarım makinesi satışı yapan bayileri sahte çeklerle dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Afyonkarahisar'da tarım makineleri bayisi işleten kişi, sattığı çeşitli tarım makineleri kaşılığında aldığı çekin sahte çıkması üzerine Türkiye'nin diğer illerindeki ilgili bayileri uyardı. Söz konusu zanlılar, Antalya Eski Sanayi Sitesi'ndeki bayiyi de benzer şekilde 50 bin lira dolandırmak istedi. Bunu fark eden bayi sahibi S.V.B, durumu polise bildirdi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, zanlıları yakalamak için operasyon başlattı. İş yeri etrafında tedbir alan polis, içinde sahte çek bulunan zarfı iş yeri sahibine veren ve malzemeleri kamyonete yükleyen sürücü ve kamyoneti gözetleyen 3 kişiyi takibe aldı.

Kamyonetin Korkuteli ilçesi yol kavşağındaki akaryakıt istasyonuna girdiği ve malzemeleri istasyonun bahçesine boşalttığı, daha sonra aracı gözetleyen 3 kişinin malzemeleri başka bir araca yüklediği belirlendi.

Polis ekipleri, tarım makinelerini yükleyen F.K, A.E. ve E.K. ile kamyonet sürücüsü A.A'yı gözaltına aldı.

Zanlıların Antalya ve Afyonkarahisar'ın yanı sıra Muğla, Manisa'nın Akhisar ve İzmir'in Çeşme ilçelerinde de benzer şekilde dolandırıcılık yaptıkları anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan F.K, A.E. ve E.K, "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla tutuklandı, A.A. ise serbest bırakıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER