ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Kasım 2012 Perşembe 12:02

S. Ü.'nün hedefi ilk 500'e girmek

S. Ü.nün hedefi ilk 500e girmek


Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, dünyada ilk 500 üniversite arasına girme hedeflerinin, bir gün mutlaka gerçekleşeceğini belirtti.

Prof. Dr. Hakkı Gökbel, TÜBİTAK ve Teknokent işbirliğiyle düzenledikleri 'TÜBİTAK/Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEP)'nın Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki proje tanıtım ve bilgilendirme toplantısına katıldı. SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, TÜBİTAK TEYDEP Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri Cemal Zeray, üretim ve hizmet sektörü çalışanları ile çok sayıda akademisyenin de katıldığı toplantıda, TEYDEP'in yürüttüğü yeni ve geleneksel destek programlarındaki değişiklikler anlatıldı.

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, programın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en iyi teknokentlerinden birine sahip olduklarını belirterek, yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise üniversitenin dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesinden biri olma hedefi olduğunu hatırlattı. İlk 500’e girmenin şartlarından birinin üniversite-sanayi işbirliği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökbel, "Bu konuda çalışıyoruz ancak daha fazla yol kat etmek için zihin değişikliğine gerek var. Gerek üniversitedeki akademisyenlerimiz, gerekse iş dünyasında zihin değişikliğine gidilmesi gerekmektedir. Bu konuda da önemli mesafeler kat ediliyor. SÜ önünde sonunda dünyada ilk 500 üniversite arasında olma hedefini gerçekleştirecek ve dünya çapında bir üniversite olacaktır. " dedi.

  TÜBİTAK TEYDEP Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri Cemal Zeray, Türkiye’de ve Konya’daki proje başvuruları ve desteklenen projeler hakkında bilgiler aktardı.

Zeray, “1995–2011 yılları arasında TÜBİTAK’a Türkiye genelinde 13 bin 604 proje başvurusu yapılmış ve bunlardan 8 bin 371’i desteklenmiş. Bu zaman diliminde 2,5 milyar TL destek, 4,7 milyar TL Ar-Ge hacmi sağlanmıştır. Konya’da ise 441 proje başvurusu olmuş, bunlardan 238 proje ile 181 firma 41 milyon 400 bin TL destek almıştır. Konya bugün hibe desteklerinde İç Anadolu Bölgesi’nde 3’üncü sırada, Türkiye genelinde ise 8’inci sırada yer almaktadır. Tabi ki bu oranlar iyi ancak daha da arttırılması için özellikle teknokentlere, sanayi odalarına ve üniversitelere büyük görevler düşüyor.” dedi.

Toplantı akademisyen ve sektör temsilcilerinin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, toplantının oldukça verimli geçtiğini belirterek, TÜBİTAK TEYDEP temsilcisi Cemal Zeray’a çini işlemeli bir tabak hediye etti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER