ÖNE ÇIKANLAR :
YAŞAMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 17:50

Rüyadan sonra 4. kez kurban kestirdi

Rüyadan sonra 4. kez kurban kestirdi

Hatay’ın Arsuz ilçesinde 4 yıl önce rüyasında gördüğü Atatürk için adak adayan mahkum, cezaevinde yatmasına rağmen bu yıl dördüncü kurbanını kesti.




Arsuz ilçesi Pirinçlik Mahallesi’nde ikamet eden ve cinayetten cezaevine giren Okan Taze (30) bundan 4 yıl önce bir rüya gördü. Rüyasında savaş alanında ölümün eşiğinde iken kendisini Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtardığını gören Taze, o günden bu yana Atatürk’ün ölüm tarihi olan 10 Kasım’da kurban kesiyor. 1,5 yıl önce cinayetten cezaevine geçen Taze’nin evinde toplanan yakınları bugün Atatürk için dua ettiler.

Saat 09.05’te 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile Atatürk’ü yad ettiler.

Cezaevinde bulunan Taze, ailesine mektup yazıp 4 yıl önce gördüğü rüya üzerine başlattığı adağının devam ettirilmesini istedi. Mahkum Taze’nin isteği üzerine dana keserek kan akıtan aile tüm mahalle sakinlerini ve yakınlarını evlerinde topladı. Taze’nin kendisini Atatürk’e karşı minnet borçlu hissettiğini anlatan Mehmet Arslan, “Okan Taze bundan 4 yıl önce rüyasında Mustafa Kemal Atatürk’ü bir savaş meydanında kendisini ölümden kurtarır iken görmüş. Atatürk’e karşı kendisinin minnet borçlu olduğunu hisseden kader mahkumu Okan Taze adına burada toplandık. Taze’nin ailesi Atatürk’ün ruhuna kurban kesme niyetinde bulunmuştur” dedi.

Okunan Kuran tilavetinin ardından mahalle sakinlerine kurbanlık et dağıtıldı.













KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER